Британското правителство проучва възможността за изпращане на изтребители "Тайфун" и

...
Британското правителство проучва възможността за изпращане на изтребители "Тайфун" и
Коментари Харесай

Лондон може да изпрати бойни самолети и кораби в Югоизточна Европа

Британското държавно управление изследва опцията за изпращане на изтребители "Тайфун " и военни кораби в Югоизточна Европа, с цел да отбрани съдружниците от НАТО. Това показва в своя авторска публикация английският министър председател Борис Джонсън, оповестена в понеделник вечерта на уеб страницата на вестник "Таймс " (The Times). Подобни стъпки са свързани с хипотетично плануваната съветска инвазия в Украйна, показва английският министър председател, оповестява ТАСС.
Снимка: АП

„ Обединеното кралство се готви да укрепи многонационален батальон на НАТО под английско командване, ситуиран в Естония. Ние също по този начин ще увеличим приноса си към ученията на Обединените експедиционни сили, под командването на Англия, които включват елементи от 10 скандинавски и северноевропейски страни.  Обмисляме разполагането на изтребители RAF Typhoon и кораби на Кралския флот за отбрана на Югоизточна Европа “, написа Борис Джонсън, обяснявайки, че сходни ходове са свързани с хипотетично плануваната инвазия на Русия в Украйна.

Същевременно английският министър председател изразява увереност, че дипломацията към момента е инструментът, посредством който може да бъде предотвратена рецесията в Украйна. Като изискване за сполучлив разговор той посочва  "деескалацията от страна на Русия ".
 
Източник: glasove.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР