Британското правителство прецени като разумно понастоящем да определи на 55

...
Британското правителство прецени като разумно понастоящем да определи на 55
Коментари Харесай

Брутално шокиращи данни: Заразените с COVID-19 в UK са 55 000

Британското държавно управление реши като рационално понастоящем да дефинира на 55 000 броя на случаите на новия ковид, при 1950 публично регистрирани и счита, че окончателната равносметка от епидемията ще е за до 20 000 смъртни случаи, което ще е "добър резултат ", съобщи Българска телеграфна агенция.

Жертвите на заболяването до момента са 55.

Запитан в Народното събрание за тези 55 000 случаи на болест, основният държавен консултант по научните въпроси Патрик Валанс сподели, че "това е рационален взор към нещата ".

До момента проби се вършат единствено при най-тежки случаи, макар рекомендациите на Световната здравна организация.

Въведените във Англия фрапантни ограничения "са за месеци, не зная за какъв брой ", сподели Валанс.

Правителството ускори от през вчерашния ден битката си против ковид като прекрати обществения живот в Обединеното кралство и подреди на най-уязвимите да се изолират за 12 седмици.

Валанс сподели, че въздействието на ограниченията върху броя на инфектираните би трябвало да се усети до 2-3 седмици.

Въз основа на модела, употребен от държавното управление, това са "разумни приблизителни данни ", че във Англия сега има 55 000 случаи на ковид, съпоставени с 1543, доказани посредством проучвания, акцентира Валанс.

Британската кралица Елизабет Втора анулира годишните култивиран празненства и ще напусне Лондон, с цел да отиде в замъка Уиндзор по-рано от плануваното, поради разпространяването на ковид, заяви през днешния ден Бъкингамският замък.

През идващите дни 93-годишната кралица ще извършва някои свои отговорности в Бъкингамския замък, преди в четвъртък да отпътува за Уиндзор, седмица по-рано от плануваното. Кралицата ще остане там и през великденския интервал.

Сред анулираните кралски събития ще са религиозната работа на Велики четвъртък (четвъртъкът преди Великден) в Уиндзор идния месец и три култивиран празненства, които трябваше да се състоят в Бъкингамския замък през май.

По-рано през днешния ден Църквата на Англия заяви, че ще анулира всички обществени богослужения, с цел да забави разпространяването на болестта, въпреки че църквите ще останат отворени за молитва, в случай че е допустимо. Съобщението беше направено в писмо на архиепископите на Кентърбъри и Йорк - Джъстин Уелби и Джон Сентаму.

Водещи английски вериги от киносалони започнаха през днешния ден да затварят кина. "Синеуърлд " - най-големият притежател на киносалони, сподели, че от на следващия ден до второ разпореждане затваря всички кина в Обединеното кралство, а още от през днешния ден - в Ирландия.

Миналата седмица компанията, която е притежател и на "Пикчърхаус " и има към 120 кина във Англия и Ирландия, предизвести, че при най-лош сюжет за ковид и дълготрайно затваряне може да не успее да погасява отговорностите си.

Засилването на ограниченията, в изискванията на рецензии, че до момента английската реакция на болестта е била прекомерно нерешителна, стана след публикуването на проучване на лондонския Импириъл колидж.

Според учените, с вида реакция, който до през вчерашния ден беше линията, възприета от държавното управление, страната рискува да загуби 260 000 души в епидемията поради рухването на системата на опазване на здравето.

С по-суровите ограничения, ограничаващи контактите сред хората, сходни на тези, оповестени през вчерашния ден, броят на умрелите може да намалее до "няколко хиляди или няколко десетки хиляди ", показват учените.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР