Британското правителство обсъжда днес допълнително затягане на граничния контрол по

...
Британското правителство обсъжда днес допълнително затягане на граничния контрол по
Коментари Харесай

Великобритания обсъжда допълнително затягане на ограничителните мерки

Британското държавно управление разисква през днешния ден в допълнение стягане на граничния надзор във връзка на тревожните вести, че нови варианти на ковид гладко се популяризират в Обединеното кралство.

Правителството към този момент вкара условието всеки, който желае да влезе в страната да показа негативен тест за COVID-19, направено не по-рано от 72 часа преди пътешестване.

Пристигащите обаче би трябвало и да се самоизолират за 10 дни и по този мотив се разисква те да бъдат настанявани в хотели против възнаграждение от тяхна страна. Идеята е да се подсигурява, че те съблюдават изцяло разпоредбите по време на карантината.

Мярката се радва на поддръжката на основни министри, измежду които на финансите Риши Сунак, на вътрешните работи Прити Пател, на опазването на здравето Мат Ханкок и вицепремиера Майкъл Гоув.

Всичко това става на фона на известия, че 77 случаи на заразяване с новия южноафрикански вариант са регистрирани на Острова. Възможно е по време на съвещанието на кабинета да бъде разискван и въпроса с учебните заведения.

Премиерът Борис Джонсън е под мощен напън да бъдат възобновени занятията, тъй като по всичко наподобява държавното управление няма да съблюдава обещанието си учебните заведения да бъдат отворени в средата на февруари.

Има опасения, че доста деца нямат достъп до онлайн образование и съществено изостават. Настоява се и за включването на учителите в по-приоритетна група за имунизиране.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР