Британското правителство обмисля дали да използва военнослужещи, които да помогнат

...
Британското правителство обмисля дали да използва военнослужещи, които да помогнат
Коментари Харесай

Военни ще заменят в Англия стачкуващи лекари, сестри, учители

Британското държавно управление обмисля дали да употребява военнослужещи, които да оказват помощ за естественото действие на публичните услуги, в случай че чиновници от основно значение за държавната Национална здравна система подхващат протестни дейности, съобщи Ройтерс, представена от Българска телеграфна агенция. Агенциите се позовават изказване на ръководителя на ръководещата Консервативна партия Надим Захауи.

Няколко разнообразни индустриални бранша във Англия към този момент започнаха протестни дейности, само че страната в този момент е застрашена и от стачка на хиляди медицински сестри в Англия и на чиновниците от незабавната помощ в Англия и Уелс, които имат намерение да изоставен работните си места по-късно този месец поради ниските заплати и неприятните условия за труд. Правителството неколкократно прикани служащите да прекратят стачките и съобщи, че не може да си разреши покачвания на заплатите, индексирани с равнището на инфлацията, а даже да би могло да извърши настояванията на служащите, това в допълнение би подхранило инфлацията.

" Нашето обръщение към профсъюзите е, че " в този момент не е моментът да стачкувате, в този момент е моментът да се опитате да преговаряте ". Но, в случай че това не се случи, е значимо правителството… да има проекти за деяние в непредвидени обстановки ", сподели Надим Захауи пред телевизия " Скай нюз ".

" Разглеждаме вид с военните, преглеждаме вид за отговор със профилирани сили за бързо реагиране… потенциал за бързо реагиране ", съобщи Захауи и добави, че военните биха могли да карат коли за спешна помощ.

Британският вестник " Сънди таймс " заяви, че министър председателят Риши Сунак би могъл да съживи проекти за ограничение на правото на стачка на чиновници в обществения бранш, в това число чиновниците в Национална здравна система, учителите и пожарникарите. Захауи още веднъж упрекна съветския президент Владимир Путин и неговата инвазия в Украйна за повишението на цените на силата и инфлацията и прикани чиновниците от обществения бранш да " се сплотят ".
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР