Британското правителство обмисля да повика армията да помогне за доставките

...
Британското правителство обмисля да повика армията да помогне за доставките
Коментари Харесай

Армията може да се включи в зареждането на бензиностанции

Британското държавно управление обмисля да повика армията да помогне за доставките на гориво за бензиностанциите откакто в някои региони на Англия 90% от тях бяха принудени да затворят, поради рецесията с водачите, съобщи БНР.

Късно нощес държавно управление разгласи, че краткотрайно приключва действието на закона за конкуренцията, с цел да може промишлеността да помогне на най-затруднените бензиностанции. Това ще разреши на производители, снабдители и превозвачи да разменят информация и да работят дружно за решение на продоволствената рецесия. Изпълнителният шеф на Асоциацията на петролните търговци на дребно Гордън Балмър съобщи тази заран за медиите, че направено през вчерашния ден изследване измежду нейните членове демонстрира, че има региони, в които са затворени до 90% от бензиностанциите поради липса на горива.

Брайън Мадерсън от същата асоциация добави, че на най-затруднените бензиностанции се оказва помощ, само че цистерните, които стигат до тях постоянно не са задоволителни за цялостно зареждане. Собственици на бензиностанции обявиха, че не чакат цистерни преди петък. Министърът на бизнеса, енергетиката и индустриалната тактика Куази Куартенг означи, че рецесията не е поради дефицит на горива, а поради нарушаванията в снабдителната верига и още веднъж прикани за успокоение след безредните подиуми по бензиностанциите, продължаващи към този момент четвърти ден.

Куартенг посочи, че държавното управление разполага с дълготраен проект за решение на казуса. Намесата на армията ще бъде разисквана на среща на кабинета. 5 000 визи за три месеца ще бъдат обезпечени на водачи от чужбина. Ускоряват се курсовете и изпитите за водачи на товарни камиони в самата страна.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР