Британското правителство е отказало да каже кой носи отговорност за

...
Британското правителство е отказало да каже кой носи отговорност за
Коментари Харесай

Кой контролира ядреното копче във Великобритания, докато Джонсън е болен?

Британското държавно управление е отказало да каже кой носи отговорност за нуклеарните кодове на Обединеното кралство, до момента в който министър председателят Борис Джонсън е лекуван в интензивно поделение поради затрудненията след заразяването с новия ковид (COVID-19).

На въпрос на Би Би Си дали външният министър Доминик Рааб е получил нуклеарните кодове, до момента в който Джонсън се лекува, началникът на канцеларията на държавното управление Майкъл Гоув означи: " Налице са добре създадени проекти за деяние. "

" Просто в действителност не мога да приказвам по въпроси на националната сигурност ", добави Гоув.

Англия е една от петте страни в света, които публично имат нуклеарно оръжие, като разполага с четири нуклеарни подводници, въоръжени с балистични ракети Trident II D5, снабдени с нуклеарни бойни глави. Обединеното кралство има ресурс от към 215 нуклеарни бойни глави, макар че към 120 са подготвени за употреба.

Само английският министър председател може да позволи нуклеарен удар. Такава заповед ще бъде изпратена до една от английските нуклеарни подводници със специфичен набор от кодове. /news.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР