Британското правителство бе призовано да започне разследване на твърденията, че

...
Британското правителство бе призовано да започне разследване на твърденията, че
Коментари Харесай

Борис Джонсън е потулил хакерска атака срещу Лиз Тръс

Британското държавно управление бе призовано да стартира следствие на изказванията, че телефонът на Лиз Тръс е бил хакнат, когато е била външен министър. Смята се, че хакерите са се сдобили с " сензитивна информация ", предава БНР, цитирайки английски медии.

" Мейл он сънди " изнася информация, че персонална преписка на Лиз Тръс с интернационалните чиновници, в това число засягаща войната в Украйна, е попаднала в непознати ръце. Хакването на телефона на Тръс е било намерено по време на лятната акция в конкуренцията за водач на торите и нов министър председател на страната, само че новината е била потулена, добавя вестникът. Британското държавно управление съобщи от своя страна, че има солидна отбрана против киберзаплахи.

Говорител на " Даунинг стрийт " 10 добави, че държавното управление " не разяснява ограниченията за сигурност на обособените лица ". " Мейл он сънди "  твърди, че детайлностите за хакерската офанзива са били потулени от тогавашния министър председател Борис Джонсън и секретаря на кабинета Саймън Кейс. Вестникът даже съпоставя дейностите на Кейс с " новинарско затъмнение ". Вестникът оповестява също, че размяната на известия сред Лиз Тръс и близкия ѝ помощник Куази Куартенг, който тя направи финансов министър, когато стана министър председател, също са станали обект на хакерската офанзива.

В изявление за " Скай нюз " ръководителят на парламентарната комисия за защита Тобайъс Елууд съобщи, че има непрекъсната опасност от Русия и че съветските хакери стават все по-добри, въпреки и да се вземат всички предохранителни ограничения. Той уточни, че е належащо в допълнение следствие на разузнаването и на комисията по въпроси на сигурността.
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР