Британското правителство бе предупредено за задълбочаваща се криза с работната

...
Британското правителство бе предупредено за задълбочаваща се криза с работната
Коментари Харесай

Остър недостиг на медици във Великобритания

Британското държавно управление бе предизвестено за задълбочаваща се рецесия с работната мощ в лечебните заведения в Англия, които не могат да запълнят десетките хиляди овакантени работни места за медицински сестри, оповестява вестник „ Обзървър “. Болничните управляващи обявиха, че дефицитът на медицински сестри е станал по-остър след компликациите с наемане на служащи от Европа, съобщи БНР.

Последните данни на националното опазване на здравето демонстрират, че има към 39 000 ваканти места за медицински сестри в Англия, като най-тревожно е ситуацията в лечебните заведения в столицата Лондон и Югоизточна Англия. Броят на медицинските сестри от Европейското икономическо пространство в регистъра на Съвета за медицинските сестри и акушерки е понижен с 90% след 2016 година Правителството даде обещание да усили броя на медицинските сестри в националното опазване на здравето с 50 000 до 2025 година.

Отпуснати бяха 28 милиона паунда през септември предходната година за наемане на сестри от чужбина, като се поеме жилищното им настаняване и полетите. Въпреки това в отчет на мозъчния концерн Nuffield се споделя, че с цел да може държавното управление да реализира набелязаната си цел, е належащо да бъдат привлечени повече служащи от чужбина. Премиерът Борис Джонсън към този момент е под сериозен напън по въпроса с дефицита на работна ръка в страната след Брекзит, от водачи на камиони до селскостопански служащи. Загрижеността на здравните управляващи от дефицита на медицински сестри в този момент се ускорява още повече, откакто специалисти предизвестиха, че вследствие на сезонните грипове тази зима могат да починат до 60 000 души.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР