Британското министерството на външните работи обвини Русия, че използва фабрика

...
Британското министерството на външните работи обвини Русия, че използва фабрика
Коментари Харесай

Руската фабрика за тролове активирана срещу западни политици

Британското министерството на външните работи упрекна Русия , че употребява " фабрика за тролове ", с цел да популяризира дезинформация за войната в Украйна. Проведено е особено следствие, въпреки и резултатите от него не са оповестени, написа Reuters.

Засечени са и обособени акции в обществените мрежи против политици от разнообразни страни.

Според Министерството на външните работи " фабриката за тролове " е употребила Telegram, Twitter, Фейсбук и TikTok, с цел да разгласява всеобщо проруски мнения в сметките на политиците.

Daily Mail оповестява, че цели са били английският министър-председател Борис Джонсън , немският канцлер Олаф Шолц и ръководителят на външната политика на Европейския съюз Жозеп Борел .

" Фабриката за тролове ", която някои изявления назовават Cyber Front Z , употребява Telegram за набиране и съгласуване на нови поддръжници. В Telegram съществува канал с това име, който има повече от 94 000 клиенти, който разгласява пропагандни послания в поддръжка на съветската инвазия.
 Microsoft: Руските хакери и военните работят дружно
Microsoft: Руските хакери и военните работят дружно

Избирали са общи цели

" Не можем да позволим на Кремъл и неговите тролски ферми в сянка да нахлуват в нашето онлайн пространство с лъжите си за противозаконната война на Путин ", съобщи английският външен министър Лиз Тръс, представена от BBC. " Правителството на Обединеното кралство е предизвестило интернационалните сътрудници и ще продължи да работи в тясно съдействие със съдружниците и медийните платформи, с цел да подкопае съветските осведомителни интервенции. "

Русия твърди, че западните медии показват прекомерно привързан роман за войната , който пренебрегва загрижеността на Москва по отношение на разширението на НАТО и това, че рускоговорящите в Украйна биват преследвани - нещо, което се отхвърля от Киев.

за акции за дезинформация, да вземем за пример, че Русия се е пробвала да се намеси в президентските избори в Съединени американски щати през 2016 година
 С войната в Украйна се отворила кутията на Пандора във виртуалния свят
С войната в Украйна се отворила кутията на Пандора във виртуалния свят

Любомир Тулев: Никога не може да има на 100% сигурност
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР