Британският здравен министър Мат Хенкок бе принуден да хвърли оставка

...
Британският здравен министър Мат Хенкок бе принуден да хвърли оставка
Коментари Харесай

Здравен министър хвърли оставка заради целувка

Британският здравен министър Мат Хенкок бе заставен да хвърли оставка откакто името му бе забъркано в Коронавирус скандал. На фона на наложените строги правила за разграничаване в страната, той бе заловен да целува своя служителка. Двамата са женени.

В писмото си до премиера Борис Джонсън, той сервира извиненията си както на него, по този начин и на фамилията си за абсурда. Също по този начин напомня положителната взаимна работа по преодоляването на рецесията, както и разбирането, че не всеки може да одобри строгите ограничения.

Припомняме, че по-рано през днешния ден десетки хиляди стачкуваха в английската столица Лондон против ограниченията за блокиране. Те желаеха санкции за здравния министър Мат Ханкок, откакто той беше заловен да нарушава Covid разпоредбите, наложени за останалата част на Англия.

Демонстрантите са носели плакати с надписи " Вариантът на Борис ", " Не на имунизацията против Covid " и " Не на Covid паспорта ".Преминали са и по " Даунинг стрийт ".

Все още не е ясно по кое време тъкмо ще бъдат свалени рестриктивните мерки и дали това ще се случи по-рано от 19 юли.

Ръководителите на NHS в Британия оповестиха с паника за броя на хората с респиратори в лечебни заведения, регистрират нарастване през последната седмица. Официалните данни, оповестени от Службата за национална статистика демонстрират, че броят на смъртните случаи от грип и пневмония в този момент е 10 пъти по-висок от Covid.

Кампанията по имунизиране против ковид във Англия е избавила 14 000 живота. Вече трима от петима пълнолетни във Англия са получили и двете си дози. Една трета от младежите на възраст сред 18 и 24 години са получили първа доза. Това съобщи по време на конференция министър Надим Захауи, който управлява имунизацията в кралството.

Проучване в Британия откри, че към два милиона души може да са имали някои дълготрайни признаци след ковид - от време на време прочут като " дълъг Covid ". Хенкок изясни, че " дълъг Covid може да има трайно и изтощително влияние върху живота на засегнатите. " Терминът обгръща необятен набор от признаци след първична зараза на Covid, в това число отмалялост, кашлица, болежка в гърдите, главоболие и мускулни болки.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР