Британският външен министър Джеръми Хънт обяви, че страната му няма

...
Британският външен министър Джеръми Хънт обяви, че страната му няма
Коментари Харесай

Великобритания предупреди, че няма да мигне първа за Brexit

Британският външен министър Джеръми Хънт разгласи, че страната му няма да " мигне първа " при договарянията за излизането ѝ от Европейския съюз , съобщи Bloomberg.

По време на първото си посещаване в Берлин, откогато размени на поста Борис Джонсън по-рано този месец, Хънт прикани за повече еластичност от страна на европейските му сътрудници, защото времето за диалози към този момент изтичало. По думите му неуспех на договаряната договорка би " отровил " отношението на британците към Европейски Съюз за години напред и би довел до огромни стопански провокации.

" Има напълно действителен риск да не се контракти договорка за Brexit. Това е по този начин, тъй като доста хора в Европейски Съюз си мислят, че просто би трябвало да изчакат задоволително дълго и Англия ще мигне, а това няма да стане ", сподели още министърът.

Хънт категорично акцентира, че желае Англия и Германия да си останат " най-хубави другари " и след излизането на първата от Европейски Съюз.

Неговата аудиенция бележи началото на седмица, в която английското държавно управление ще се опита да вдигне темпото на договарянията. Премиерът Тереза Мей разгласява нейните оферти на 12 юли, само че не получи цялостна поддръжка за тях даже от личния си кабинет.

Редактор: Деница Райкова
Източник: expert.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР