Британският тандем Джейми Мъри и Нийл Скупски спечели по служебен

...
Британският тандем Джейми Мъри и Нийл Скупски спечели по служебен
Коментари Харесай

Британци станаха служебни шампиони на "София Оупън"

Британският тандем Джейми Мъри и Нийл Скупски завоюва по длъжностен път купата на двойки от Откритото състезание на София по тенис. Шотландецът и англичанинът, сложени под №2 в шампионата от категория " АТР 250 ", трябваше да се изправят на следващия ден на финала в " Арена Армеец " против водачите в схемата Юрген Мелцер (Ав) и Едуар Роже-Васлен (Фр), които обаче се отхвърлиха от по-нататъшно присъединяване.

Като публична причина за отдръпването беше посочена изтощеност у австриеца, довела до болки в дясното му рамо. Реално обаче Мелцер и Роже-Васлен извършиха поставената си цел за присъединяване в " София Оупън " - да стигнат до финала, което им подсигурява последното осмо място в конкуренцията на двойки на Финалите на АТР в Лондон (15-22 ноември). Те го сториха с триумф със 7:5, 6:4 над Томислав Бъркич и Марин Чилич в днешния 1/2-финал, след което решиха, че е по-добре да имат ден отмора преди началото на заключителния шампионат в " О2 Арина ".

Служебните първенци Мъри и Скупски също ще пътуват за Лондон, с цел да влязат в ролята на първи запаси за финалния " Мастърс " като №9 в международната класация. Другата различна двойка в английската столица ще бъде №10 Макс Пърсел/Люк Савил (Авл).

" Щеше да е ужасно да излезем на централния корт и да изиграем финала, само че такива неща се случват. Имахме три доста положителни мача в София през седмицата и се веселя, че ще отнеса със себе си шампионската купа в Лондон ", съобщи някогашният №1 в света на двойки Джейми Мъри.

Партньорът му Нийл Скупски добави: " Наслаждавахме се на тениса тази седмица. За страдание нямахме опция да разгледаме града. Надявам се следващата година да се върнем в София и да играем още веднъж тук. Турнирът беше страховит за нас, благодаря на всички. Наистина се надявам да се върнем следващата година и тогава да изиграем финала. "

Така в формалната стратегия на утрешния финален ден от " София Оупън " 2020 остана единствено един мач - финалът на сингъл сред Яник Синер (Ит) и Вашек Псопишил (Кан). На 1/2-финалите през днешния ден 19-годишният италианец съкруши Адриан Манарино (Фр) с 6:3, 7:5 и стана първият тенисист, роден през 2001 година, стигнал до край във веригата на АТР. 30-годишният канадец пък обърна Ришар Гаске (Фр) с 6:7 (6), 6:2, 6:0 и също ще преследва първа купа в тура при третото си присъединяване в решителен мач.

Двубоят е с начален час 15:00 в събота (14 ноември) и ще бъде предаван онлайн по платения ТВ канал " Диема спорт 2 ".
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР