Британският премиер Тереза Мей претърпя ново поражение в парламента, който

...
Британският премиер Тереза Мей претърпя ново поражение в парламента, който
Коментари Харесай

Тереза Мей с ново поражение, парламентът отхвърли предложението по стратегията за Брекзит

Британският министър председател Тереза Мей претърпя ново проваляне в Народното събрание, който отхвърли с 303 на 258 гласа предложение на държавното управление по тактиката му за предоговаряне на съглашението за Брекзита с Европейски Съюз, предадоха Франс прес и Би Би Си.

В предлагането кабинетът твърдеше, че преследва двойна цел: да реализира " различни решения " на така наречен " защитен механизъм " за опазване на отворена граница сред двете Ирландии след Брекзита и да отхвърли сюжета за овакантяване на Европейски Съюз без съглашение.

Най-твърдите последователи на Брекзита в ръководещата Консервативна партия обаче отхвърлят държавното управление да поддържа отпадане на разновидността за овакантяване без съглашение и се въздържаха при гласуването, което бе решаващо за отхвърлянето на държавното предложение.
 
Това е десетото проваляне на Тереза Мей в Народното събрание откогато стана министър председател, отбелязва Би Би Си.
 
Макар и това гласоподаване да няма обвързващо деяние за държавното управление, то отслабва Мей в опита й да възобнови договарянията с Брюксел.-->
 
" Преди две седмици министър председателят сподели на Народното събрание, че новият й метод може да обезпечи доста и трайно болшинство в Народното събрание. Днешният избор обаче потвърди, че няма болшинство за курса на деяние на премиера. Това не може да продължава.
 
Правителството не може да продължава да подценява Народното събрание или трудно да се движи към 29 март без логичен проект ", съобщи водачът на опозиционната Лейбъристка партия Джереми Корбин, който още веднъж упрекна държавното управление в " бавене на топката ".
 
Самият Корбин обаче също понесе проваляне. Негово предложение за ограничение на опциите за деяние на държавното управление бе отхвърлено с 322 на 306 гласа.
 
Депутатите отхвърлиха и корекция на Шотландската национална партия за отсрочване на датата на Брекзита, а консервативната депутатка Анна Субри отдръпна преди гласуването своята корекция, в която се искаше от кабинета да разгласява проучване за икономическото влияние на Брекзит без съглашение. Тя разгласи, че е получила гаранция от държавното управление, че тези документи ще бъдат обществено оповестени.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР