Британският премиер Риши Сунак назначи журналистката Амбър де Ботън за

...
Британският премиер Риши Сунак назначи журналистката Амбър де Ботън за
Коментари Харесай

Риши Сунак вече има и директор за връзките с обществеността

Британският министър председател Риши Сунак назначи журналистката Амбър де Ботън за собствен шеф за връзките с обществеността, съобщи ДПА, като се базира на информация от " Даунинг стрийт " 10.

Кариерата на Де Ботън включва работа като публицист в Ай Ти Ви и Скай Нюз. Тя напуща Ай Ти Ви, където беше началник на новините от Англия, а преди този момент - началник на политическия отдел.

За разлика от предходната си месторабота, където се постановяваше да бъде неутрален чиновник на обществото, в този момент тя ще може да дава политически препоръки на министрите, да пази дейностите на държавното управление и да насочва рецензии към опозицията.

Политическият редактор на Ай Ти Ви Робърт Пестън написа в Туитър, че Де Ботън е прелестен публицист, както и че оставя огромна празнота в малкия екран.

Политическият редактор на " Скай Нюз " Бет Ригби от своя страна назова Де Ботън надарен новинар и редактор, а ходът с привличането ѝ съгласно него значи, че държавното управление има съществени планове в работата си.

Сунак и преди е назначавал фрагменти от Ай Ти Ви - някогашната основна редакторка на вътрешните вести Алегра Стратън беше негов шеф по стратегическите връзки през 2020 година, преди да стане говорителка на Борис Джонсън, отговаряща за телевизионните брифинги.

Именно Ай Ти Ви се снабди с видеото, на което Стратън се майтапи за " измислено празненство " по време на подготовка за ефирен брифинг единствено дни откакто плъзнаха слуховете за коледно празненство на " Даунинг стрийт " 10 в нарушаване на локдауна.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР