Британският премиер Борис Джонсън заяви на руския президент Владимир Путин,

...
Британският премиер Борис Джонсън заяви на руския президент Владимир Путин,
Коментари Харесай

Джонсън: Не може да има нормални отношения с Русия

Британският министър председател Борис Джонсън съобщи на съветския президент Владимир Путин, че няма да има нормализиране на връзките сред двете страни, до момента в който Руската федерация заплашва сигурността на Обединеното кралство и неговите съдружници. Това се показва в известието на кабинета на ръководителя на английското държавно управление, публикувано в неделя след среща в коридорите на конференцията за Либия в Берлин.

" Премиерът сподели, че няма да има нормализиране на нашите двустранни връзки, до момента в който Русия не приключи дестабилизиращите дейности, които заплашват Англия и нашите съдружници и подкопават сигурността на нашите жители и груповата сигурност ", се споделя в изказването. Джонсън сподели още, че " не е имало смяна в позицията на Обединеното кралство във връзка с Солсбъри ".

Лондон счита, че Москва стои зад опита за отравяне на някогашния полковник от ГРУ Сергей Скрипал, наказан в Русия за шпиониране за Англия, и щерка му Юлия. Русия отхвърля тези изказвания, както и обвиняванията за нейната сякаш дестабилизираща активност.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР