Британският премиер Борис Джонсън назначи брат си Джо Джонсън в

...
Британският премиер Борис Джонсън назначи брат си Джо Джонсън в
Коментари Харесай

Братът на БоДжо става барон

Британският министър председател Борис Джонсън назначи брат си Джо Джонсън в Камарата на лордовете на английския парламент, заяви Българска телеграфна агенция. Заедно с него БоДжо направи още 35 нови назначения. Сред тях са авторитетни последователи на Brexit и роден в Русия притежател на вестници, чийто татко е бил сътрудник на Комитет за Държавна сигурност (на СССР). Това е Евгений Лебедев, притежател на компанията Лебедев Холдинг, която издава " Индипендънт " и " Ивнинг стандард ". Той е наследник на съветския олигарх Александър Лебедев.

Сред новите членове на Камарата на лордовете са и някогашните министри на финансите Филип Хамънд и Кен Кларк, макар че са били съперници на Brexit.

В листата са и някогашният водач на консерваторите в Шотландия Рут Дейвидсън и началникът на канцеларията на Джонсън - Еди Листър. Има и депутати от Лейбъристката партия, подкрепили Brexit.

Значително неявяване е това на някогашния ръководител на Камарата на представителите - Джон Бъркоу, който разгневи консервативното държавно управление, като оказа помощ на депутатите да трансформират хода на Brexit.

Новите членове на Камарата на лордовете ще получат аристократични трофеи - барон или баронеса - и ще се причислят към съвсем 800 други членове на горната палата на Народното събрание. Нейните членове са с пожизнени назначения. Камарата има 900-годишна история и преразглежда законодателството, прокарвано от Камарата на общините, долната парламентарна камара.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР