Британският премиер Борис Джонсън може да започне подготовка за предсрочни

...
Британският премиер Борис Джонсън може да започне подготовка за предсрочни
Коментари Харесай

След Партигейт: Готви ли се Джонсън за предсрочни избори

Британският министър председател Борис Джонсън може да стартира подготовка за предварителни избори в опит да понижи напрежението в неговата Консервативна партия, където също слагат под въпрос лидерските му качества, изключително след " Партигейт ", написа " Мейл он сънди ", базирайки се на държавни източници.

Организационните секретари на Консервативната парите считат, че в този момент ще стане неизбежно министър председателят да бъде изправен пред гласоподаване на избор на съмнение, в случай че консерваторите изгубят частичните избори в община Уейкфийлд през юни, след седмици на вътрешни разногласия към събиранията на Даунинг стрийт по време на локдаун.

Източниците настояват, че ръководителят на " Комитет 1922 " сър Греъм Брейди към този момент е получил 46 писма с искане за гласоподаване на избор на съмнение в Борис Джонсън. Необходими са единствено още 8, с цел да се задвижи сходна процедура и в случай че болшинството от депутатите гласоподават съмнение на премиера, ще се стигне до избор на нов водач на партията.

Правителствен източник обаче е декларирал за " Мейл он сънди ", че в случай че Джонсън се задържи до есента, вероятността от предварителни избори през 2023 година, вместо през 2024, както би трябвало да бъде, е напълно действителна и това би " вързало " ръцете на бунтарите в партията, защото те няма да имат време да се обединят към нов водач преди изборния ден.

Експерти дефинират възможностите на Борис Джонсън да води Консервативната партия на идващите избори на 50 %, предава БНР.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР