Британският министър за Brexit отхвърли твърденията, че планът на правителството

...
Британският министър за Brexit отхвърли твърденията, че планът на правителството
Коментари Харесай

Добри думи долетяха от Лондон за Brexit

Британският министър за Brexit отхвърли изказванията, че проектът на държавното управление за отдръпване на Европейски Съюз е " жертван по начало “ поради опълчване в Брюксел и от депутати от всички страни в Лондон, съобщи БГНЕС.
Доминик Рааб отхвърли като " бърборене " опълчването, изразено от договарящия в Европейския съюз Мишел Барние за по този начин наречения проект " Чекърс ".
" Ние няма да се преобърнем единствено тъй като има някакво триене по това, което съгласно нас не е просто добра договорка за Обединеното кралство, а една добра договорка за Европейски Съюз ", сподели той пред комисията на депутатите.
Той добави: " Разбира се, в договарянията едната страна ще се опита да се опълчи на някои аспекти от тях, с които те не се усещат удобно ".
Рааб се връща в Брюксел в четвъртък за диалози с Барние, откакто французинът съобщи пред немски вестник през уикенда, че " мощно се опълчва на английското предложение ".
В сряда Барние написа в Twitter, че " чака " да бъде " открита обща основа ".
Планът " Чекърс " планува Англия да напусне единния пазар на Европейски Съюз, само че да остане в зона за свободна търговия посредством митническо съглашение и обща нормативна база с Европейски Съюз. Но той притегли рецензии от всички страни във Англия за оставянето на страната на половина отвън и на половина в блока.
Опозиционният водач на лейбъристите Джеръми Корбин съобщи пред премиера Тереза Мей в сряда, че проектът й е " мъртъв, към този момент раздран от личните си депутати ".
Членът на комисията, проевропейският народен представител от лейбъристите Стивън Кинок, съобщи, че е проектът е " жертван по начало “.
Англия и Европейски Съюз би трябвало да реализират договорка на срещата на върха идващия месец, само че и двете страни признават, че срокът може да се разтегне до ноември.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР