Британският министър-председател Риши Сунак призова днес съюзнически лидери за увеличаване

...
Британският министър-председател Риши Сунак призова днес съюзнически лидери за увеличаване
Коментари Харесай

Сунак призова съюзници на Великобритания да оказват решителна подкрепа на Украйна


Британският министър-председател Риши Сунак прикани през днешния ден съюзнически водачи за увеличение на доставките на системи за противовъздушна защита за Украйна и сподели, че не може да има мирни договаряния с Русия, до момента в който тя не се изтегли от завладените украински райони, предадоха ДПА и Пи Ей Мидия.

Лидери на страните, участващи в ръководените от Англия Съвместни експедиционни сили (СЕС), се срещнаха в Рига, с цел да обсъдят отбранителните потребности на Украйна.

Сунак сподели в латвийската столица, че в този момент е „ необикновено значим “ миг, в който Съд на Европейския съюз да удостовери продължаващата си поддръжка за Киев. Той прикани останалите страни от Съд на Европейския съюз да запазят на същото равнище на поддръжка или да усилят своята помощ за Украйна и да дават на Киев още системи за ПРО, артилерия и бронирана техника.

Англия разгласи нови доставки на артилерийски муниции според контракт за 250 милиона английски лири (305 милиона долара) като част от нейната отбранителна помощ за Украйна за 2023 година

„ Ние би трябвало ясно да покажем, че всеки едностранен апел от Русия за преустановяване на огъня е изцяло неправилен в настоящия подтекст. Мисля, че това би бил един подправен апел, който да бъде употребен от Русия, с цел да се прегрупира, да укрепи своите войски и до момента в който тя не се изтегли от превзетата територия, не може и не би трябвало да има действителни договаряния. Но това, което можем да създадем, е да помислим за това време в този момент, да помислим какво ще създадем по отношение на гаранциите за сигурността “, съобщи Сунак.

Според него Съд на Европейския съюз би трябвало да се концентрира върху това да отслаби опциите на Москва за прегрупиране и възобновяване на запасите, в това число като заема решителна позиция против изпращането на дронове от Иран на Русия.

Сунак е на посещаване в Балтийския район. След срещата на Съд на Европейския съюз той ще има диалози с латвийския министър-председател Кришянис Каринш, а по-късно денем ще дойде в Естония, където се планува да се срещне с бойци на Англия и НАТО, ситуирани на източния фланг на алианса, а също да подпише ново съглашение за техническо партньорство, отбелязва Българска телеграфна агенция.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР