Британският министър на въоръжените сили Джеймс Хийпи заяви, че правителството

...
Британският министър на въоръжените сили Джеймс Хийпи заяви, че правителството
Коментари Харесай

Лондон все още няма доказателства за използвани химически оръжия в Мариупол

Британският министър на въоръжените сили Джеймс Хийпи съобщи, че държавното управление към момента няма доказателства, че в Мариупол са употребявани химически оръжия от съветската войска, само че в случай че това е истина, „ Западът си резервира всички варианти за отговор “, предава БНР.

Джеймс Хийпи съобщи за Скай нюз, че се ревизират сведенията за потребление на химически оръжия от съветската войска в Мариупол, както се твърди в украинските обществени мрежи, само че нито английското разузнаване, нито украинските им сътрудници не могат на този стадий да потвърдят изказванията.

Хийпи означи, че би трябвало доста да се внимава в оценката, тъй като химически субстанции могат да се употребяват по доста способи, като се стартира от сълзотворен газ по време на протести и се стигне до безусловно смъртоносни системи с химически оръжия.

Министърът уточни също, че има вяра в интернационалното правораздаване и е уверен, че един ден Путин и неговите сподвижници ще бъдат изправени пред съда да дават отговор за действията си.

По-рано външният министър Лиз Тръс съобщи, че Англия работи интензивно за потвърждаването на известията, че е употребявано химическо оръжие и в случай че такова в действителност е било употребявано, това значи „ бурна ескалация на войната “.

Междувременно „ Гардиън “ заяви, че Русия получава муниции и бойна техника, трансферирана от Ирак от ирански трафиканти на оръжие, базирайки се на членове на подкрепяни от Иран иракски милиции и локалното разузнаване.

Международна делегация от религиозни водачи ще посети през днешния ден Украйна в символ на взаимност със засегнатите от съветската експанзия, заяви Би Би Си.

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР