Британският кабинет постигна колективно споразумение за това какви трябва да

...
Британският кабинет постигна колективно споразумение за това какви трябва да
Коментари Харесай

Тереза Мей: Постигнахме колективно споразумение за бъдещите отношения с ЕС след Брекзит



Британският кабинет реализира групово съглашение за това какви би трябвало да бъдат бъдещите връзки с Европейски Съюз след Брекзит, разгласи министър председателят Тереза Мей след изтощително съвещание в лятната резиденция Чекърс.

До оставки не се стигна и този път, макар предстоящата огромна опозиция от страна на евроскептиците против проектите на премиера.

Заседанието в Чекърс продължи 12 часа, само че в последна сметка министрите подписаха проект за основаване на комерсиална зона за индустриални и селскостопански артикули с Европейски Съюз въз основата на " общи правила ". Това обаче не важи за услугите.

Политическите наблюдаващи обявиха, че проектът сигурно ще си навлече гнева на доста от " брекзитиърите " в Консервативната партия, откакто министър председателят очевидно избра по-близки връзки с Европейски Съюз, в сравнение с някои нейни сътрудници желаят. Освен това на Мей следва нелеката задача " да продаде " нейната визия на нейната партия и на останалите европейски водачи.

В изказване на Даунинг стрийт се споделя, че с новоизработената позиция на държавното управление се отключва пътя към идната фаза на договарянията с Европейски Съюз. Главният европейски договарящ Мишел Барние реагира в обществената мрежа " Туитър " като написа, че приветства полемиката за бъдещето и чака да види документа, с цел да бъде преценено дали предложенията са реалистични.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР