Британските военни съобщиха, че седмина афганистански цивилни са загинали в

...
Британските военни съобщиха, че седмина афганистански цивилни са загинали в
Коментари Харесай

7 души загинаха в хаоса около летището в Кабул

Британските военни оповестиха, че седмина афганистански цивилни са починали в тълпата покрай интернационалното летище в Кабул в хаоса, съпътстващ бягството на хора откакто талибаните завзеха властта в страната.
Британското министерство на защитата разгласи в изказване, че изискванията на терен остават извънредно предизвикателство, само че "правим всичко по силите си за ръководене на обстановката колкото се може по-безопасно и по-сигурно ".
Хиляди хора се стремят да доближат до столичното летище в опит да избягат от Афганистан поради навлизането на талибаните в Кабул тази седмица, след едвам седемдневна светкавична атака, при която превзеха страната.
Тези бягащи хора починаха в миг, когато се ускорява опасността от дейности на клона на групировката "Ислямска страна " в Афганистан.
Това кара американските военни самолети да правят бързи и съвсем отвесни кацания, като при бойни условия, на летището, заобиколено от талибански бойци.
Други самолети трябваше да стрелят предупредително при политане в опит да объркат ориентирани против тях, водещи се по топлота ракети, които може да бъдат изстреляни.
Промените настъпиха откакто посолството на Съединени американски щати популяризира ново предизвестие, в което указва на жителите да не пътуват към летището без да са получили указания от представител на американското държавно управление.
Представители на американските управляващи не дадоха повече данни за опасността от ИД, само че споделиха, че тя е забележителна.
Те споделиха, че за момента няма доказани сведения за набези на бойци на ИД, които в предишното са се сражавали против талибаните.
В днешното известие за 7-те починали се показва, че в тълпата е имало стъпкани и смазани хора, изключително когато талибаните стрелят във въздуха, с цел да отхвърлен опитващите се да се доберат до самолети хора.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР