Великден е празник, обвит в мистерии и чудеса, които предхождат

...
Великден е празник, обвит в мистерии и чудеса, които предхождат
Коментари Харесай

Благодатният огън - чудото, изпратено от Господ

Великден е празник, обгърнат в мистерии и чудеса, които предхождат честването на Възкресение Христово. Сред тези чудеса е и явлението на Светия Огън, което символизира вярата и притегля голям брой поклонници, искащи да почувстват светостта на този миг.

Според християнската религия, Светият Огън се появява за първи път сега на Възкресението в гробницата на Исус.

Благодатният огън слиза от епохи всяка година вечерта на Страстната събота в храма " Възкресение Христово ", издигнат тъкмо върху мястото, за което се има вяра, че е Божият гроб в Йерусалим.

В наши дни събитието е катализатор за събирането на верующи и публицисти от целия свят, които желаят да станат очевидци на това знамение. Фотографии и видеозаписи документират този тайнствен миг, а церемонията, провеждана от ерусалимските свещеници, прибавя към уникалността на събитието. Свидетели на Светия Огън споделят, че той не предизвиква щета и се появява мистериозно, като в началото се вижда светлосиньо светене, което по-късно минава в зелено.

По време на ритуала, патриархът на Йерусалим встъпва в светата кувуклия и се моли за небесен огън, който по-късно се популяризира из храма. Огънят се разнася по света, като знак на вярата, наличен за всеки, набожен или не.

Съществува вярването измежду православните християни, че в случай че Светият Огън не се появи на Великден, това би означавало края на света и появяването на антихриста.

Експериментът " Волков ”: Ловък фокус ли е Благодатният, или е знамение?

На този въпрос дълго време търси отговора съветски физик - академик от Института по атомна сила, благодарение на прецизни принадлежности. Още преди 15 години той съумява да потвърди посредством теоретичен опит в храма на Божи гроб в Ерусалим, че Благодатният огън в реалност има Божествен генезис.

Тъй като този огън се появява от самосебе си, а в първите няколко секунди, той не изгаря хората, даже вярващите си " мият " лицето и ръцете с него, като с вода, Волков предположил, че пламъкът има плазмен разряд. И тогава му пристигнала концепцията за смелия опит – да мери електромагнитното лъчение в църквата по време на появяването на Светия огън.

" Знаех, че това не е елементарно – в светилището с съоръжение може и да не ме пуснат, споделя Волков. – Но въпреки всичко взех решение да поема риска, а всички принадлежности да побера в едно " елементарна куфарче ". Като цяло се надявах на триумф. И ми провървя. "

Устройството е настроено по този начин, че в случай че по време на появяването на Благодатния огън се получи пик на електромагнитните полета, апаратурата ще го фиксира. Ако обаче пламъкът е единствено фокус за вярващите, тогава това няма да се случи.

Ученият следил по какъв начин патриархът на Ерусалим влиза в храма с куп свещи, а хората замръзват в очакване на чудото. Защото, съгласно легендата, в случай че Благодатният огън не слезе при хората в навечерието на Великден, това ще означи идването на края на света.

Фактът, че е станало знамение, Андрей Волков схваща преди всички останали в храма – инструментите му демонстрират внезапен скок на електромагнитното поле!

" Вече е ясно, че Светият Огън не е основан от хора. Това не е неистина и машинация - физическите му " следи " могат да бъдат измерени! И това необяснимо до момента обособяване на сила може да се назова Божието обръщение ”, декларира физикът след сполучливия си опит.

За християните доказателствата обаче са непотребни, тъй като проявата на Божественото посредством знамение укрепва вярата, а концепцията за Бог не може да бъде заключена в каквито и да е формули или опити.

Източник:
Източник: inews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР