Британските власти премахват Ковид сертификатите и , обяви премиерът на

...
Британските власти премахват Ковид сертификатите и , обяви премиерът на
Коментари Харесай

Отменят зеления сертификат и маските на Острова

Британските управляващи отстраняват Ковид документите и, разгласи министър председателят на Обединеното кралство Борис Джонсън, представен от BBC.

От идващия четвъртък, 27 януари, в страната се постановат по-леки, защото съгласно английски учени вълната от мощно заразния вид Омикрон е достигнала своя пик и случаите последователно ще стартират да спадат.

към този момент няма да е наложителен за посещаване на нощни клубове и, като разпоредбите на провеждането им ще зависят напълно от уредниците.

Властите се отхвърлят и от рекомендацията към живеещите в Англия да работят от у дома, а чиновниците ще могат да обсъдят с работодателя си дали да се върнат да работят от офиса.

Маските за лице към този момент няма да са наложителни, макар че управляващите поучават хората да носят защитните средства в затворени или препълнени пространства, изключително при среща с непознати.

WATCH LIVE: My statement in the on coronavirus
— Boris Johnson (@BorisJohnson)

Учениците от междинните учебни заведения към този момент няма да са длъжни да носят маски за лице в класните стаи. Същото важи и за градския превоз.

За момента остава наложителната карантина при заболяване от COVID-19, само че Джонсън се надява скоро и тя да бъде отстранена. Обявените ограничения за карантина са годни до 24 март, като английският министър председател не чака те да бъдат удължени.

Нивото на инфектираните в Англия понижава, показва Борис Джонсън, базирайки се на данни на Службата за национална статистика. Заразените понижават на седмична база в Англия, Шотландия и Уелс за първи път от преди Коледа, а единствено в Северна Ирландия ситуацията е " нестабилно ". Въпреки че случаите евентуално ще продължат да се усилват на някои места, съгласно учените " евентуално вълната Omicron е достигнала своя връх в народен мащаб ", съобщи английският министър председател.

Британското държавно управление ще показа дълготрайна тактика за живот в изискванията на ковид и по какъв начин възнамерява да избегне въвеждането на ограничавания в бъдеще. Джонсън предизвести хората да бъдат внимателни в последните седмици на зимата, защото към момента има забележителен напън върху лечебните заведения, а пандемията не е завършила.
Източник: expert.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР