Британските кралски пощи официално ще започнат употреба на дронове за

...
Британските кралски пощи официално ще започнат употреба на дронове за
Коментари Харесай

Британските пощи ще доставят пратки с дронове

Британските кралски пощи публично ще стартират приложимост на дронове за доставки след дълго тестване, заяви БиБиСи.

От Royal Mail са поискали 500 нови дрона от Службата за гражданска авиация на Англия. Те възнамеряват да вкарат над 200 по 50 нови маршрута в идващите 3 години.

Те ще са до отдалечени места, където нормалният превоз стига, само че мъчно, скъпо и постепенно. Последните проби бяха предишния месец до Шетландските острови.

Дроновете, които се употребяват, са огромни - с диаметър 10 метра на перките, с до 1000 км пробег и товароносимост до 100 кг. Проектирани са за снабдяване на помощи в Африка и са задвижвани с два мотора с вътрешно горене. Въпреки това въглеродните излъчвания са доста по-малки от безпилотни или пилотни самолети, с които са тествани сходни направления през годините.

Този модел лети самостоятелно, само че бива следен от водачи, които могат да поемат надзор, в случай че има потребност. Така дроновете могат да летят дейно и в доста неприятни условия, каквито не липсват на Острова.

Разбира се, дронове от този вид не паркират в задния двор на потребителите, а единствено до локалната пощенска работа, която след това разнася доставките по домовете.

Доставката с дронове звучеше като фантастика до преди единствено няколко години. Сега обособени региони и цели страни вкарват последователно тази технология, а съгласно анализатори в близкото бъдеще по-малки дронове ще станат съществена част от " личния състав " на спедиторските компании.
Източник: clubz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР