Британските депутати одобриха днес плана на министър-председателката Тереза Мей да

...
Британските депутати одобриха днес плана на министър-председателката Тереза Мей да
Коментари Харесай

Британският парламент одобри плана на Мей да поиска удължаване на Брекзит до 30 юни

Британските депутати утвърдиха през днешния ден проекта на министър-председателката Тереза Мей да изиска удължение на излизането на Англия от Европейския съюз до 30 юни, съобщи Ройтерс.

Това стана, до момента в който тя се пробва да реализира компромис с опозиционната Лейбъристка партия да прокара в Народното събрание препоръчаното от нея съглашение с Европейски Съюз за Брекзит. Депутатите гласоподаваха с 420 гласа и 110 срещу предлагането на държавното управление. То беше насила да изиска това гласоподаване, откакто Народното събрание одобри закон през вчерашния ден, с който си даде пълномощие да управлява и трансформира проекта на Мей да изиска удължение на преговорния интервал за периода на Брекзит за повторно.

Преговорите с лейбъристката съпротива за излизане от безизходицата с Брекзит ще продължат след утрешната европейска среща на върха за Брекзит, заяви държавното управление, с което излъчи сигнал, че към този момент няма резултат от договарянията, заяви Българска телеграфна агенция, цитирайки Агенция Франс Прес.

Правителството назова договарянията градивни и акцентира в официално съобщение, че "двете страни са се разбрали да се срещнат още веднъж в четвъртък, след срещата ", отдадена на Брекзит.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР