Британската верига за търговия на дребно Marks & Spencer, която

...
Британската верига за търговия на дребно Marks & Spencer, която
Коментари Харесай

Британска верига, която се изтегли от България, е с първа загуба от 94 години насам

Британската верига за търговия на дребно Marks & Spencer, която преди 5 години се изтегли от българския пазар, разгласи първата си загуба от излизането си на борсата преди 94 години.

За шестте месеца, завършили на 26 септември, компанията регистрира такава от 87,6 милиона паунда спрямо облага от 158,8 паунда за същия интервал на 2019 година, оповестява BBC.

Продажбите за интервала за цялата група са с 15,8% надолу до 4,09 милиарда $, като съществена причина за това е свиването на продажбите на облекла и на артикули за дома.

Тези разочароващи резултати идват откакто през август от веригата оповестиха, че ще съкратят 7000 души в границите на три месеца.

" Всички 600 магазина на компанията бяха затворени по време на блокирането, само че онлайн продажбите са по-силни от всеки път. Нямаше обаче метод те да покрият загубите от действителните продажби през тази година ", изяснява специалистът в търговията Катерин Шътълуорт.

Веригата Marks & Spencer навлезе на българския пазар през 2006 година, като у нас тя беше ръководена от франачайз колегата си Marinopoulos Group. Тя имаше четири обекта в страната, като три от тях се намираха в столични молове.

През октомври 2015 година компанията разгласи, че възнамерява изтеглянето си от четири страни в Източна Европа - България, Сърбия, Словения, Черна гора и Хърватия.
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР