Британската лекарствена агенция MHRA одобри новата базирана на антитела комбинирана

...
Британската лекарствена агенция MHRA одобри новата базирана на антитела комбинирана
Коментари Харесай

MHRA одобри първия продукт за преекспозиционна профилактика на COVID

Британската лекарствена организация MHRA утвърди новата основана на антитела комбинирана терапия против COVID-19 на AstraZeneca Evushold (tixagevimab и cilgavimab), предопределена за преекспозиционна профилактика на инфекцията, оповестиха оттова. Evushold е получил позитивна оценка от самостоятелния Научен съвещателен орган на държавното управление и това е убедило специалистите на регулатора да дадат зелена светлина на препарата, прецизират от MHRA. Продуктът към този момент е утвърден в Съединени американски щати, чака се и решение на ЕMA.

Evushold е утвърден за приложимост при възрастни, за които е малко евентуално да развият имунен отговор от ваксина против COVID-19 или за които имунизацията не се предлага.

Пациентите, на които ще се ползва лечението, не би трябвало да са инфектирани сега или да са имали неотдавнашен контакт с лице, инфектирано с вируса на COVID-19. Единична доза от двете антитела - tixagevimab и cilgavimab, би трябвало да се приложи като две мускулни инжекции.

В клинично изпитване при възрастни е открито, че Evushold понижава риска от развиване на знаменателен COVID-19 със 77%, като отбраната от вируса продължава минимум 6 месеца след еднократна доза. Все още няма задоволително данни, от които да излиза наяве каква е успеваемостта на препарата против разновидността омикрон.

Д-р Джун Рейн, основен изпълнителен шеф на MHRA, направи публично изказване, в което акцентира, че „ Evushold е средство за преекспозиционна профилактика, което значи, че се приема за попречване на COVID-19 преди риска от заразяване и една доза обезпечава дълготрайна отбрана против това заболяване до 6 месеца.

„ Ваксините против COVID-19 не престават да бъдат отбраната на първа линия против COVID-19, само че ние знаем, че някои хора може да не реагират съответно на тези ваксини и за дребен брой хора имунизациите против COVID-19 може да не се предлагат по други аргументи, като предходна алергична реакция към една от съставките на имунизацията да вземем за пример. За тези хора Evushold може да обезпечи ефикасна отбрана против COVID-19 “, акцентира доктор Рейн.

От MHRA напомнят, че имунизациите разчитат на непокътната имунна система, с цел да провокират формиране на антитела и кафези, която се борят с вируса извършител на инфекцията, до момента в който Evushold съдържа лабораторни антитела, предопределени да се задържат в организма с месеци, с цел да спрат вируса при положение на зараза. Доказано е, че Evushold избавя животи и предотвратява прогресията на болестта, когато се ползва в границите на една седмица от първите признаци.

От октомври 2021 година Evushold е в процедура на непрестанен обзор в EMA. Препаратът към този момент е позволен в Съединени американски щати като средство за попречване на инфекции с COVID-19 при хора със слаба имунна система или анамнеза за тежки странични резултати от ваксини против ковид.
Източник: zdrave.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР