Британската кралица Елизабет II е малко вероятно да абдикира след

...
Британската кралица Елизабет II е малко вероятно да абдикира след
Коментари Харесай

Ще абдикира ли Елизабет след смъртта на Филип?

Британската кралица Елизабет II е малко евентуално да абдикира след гибелта на брачна половинка си, херцог Филип Единбургски. Това мнение беше изразено от английски специалисти, анализиращи кралското семейство, заяви Българска национална телевизия.

" Мога да уверя всички, че кралицата няма да абдикира. Има всички учредения да имаме вяра, че тя е в положително здраве, тъй че при положително стичане на събитията ще продължи да бъде държавен глава допустимо най-дълго ", сподели историкът на кралската фамилия Юго Викърс.

С тази теза се съгласи и откривателят на ръководещата династия Робърт Лейси, който съветваше основателите на известната художествена поредност " Короната ", отдаден на Елизабет II. " Кралицата може да се отдръпна за малко. Ще забележим принц Чарлз (престолонаследникът) и принц Уилям (втори в линията на наследяването на трона) да вземат участие по-често в разнообразни събития. Но кралицата несъмнено ще останете на трона ", уточни той.

Както означават специалистите, " Елизабет II, която е надълбоко религиозна персона и глава на Английската черква, възприема като ненарушима клетвата, която тя постави при коронясването си (да ръководи до последния си мирис - б.а.).

Елизабет II заема трона на Британската империя през 1952 година на 25-годишна възраст след гибелта на татко си, крал Джордж VI. През септември 2015 година тя надмина върха по дълготрайност на трона на кралица Виктория, управлявала от 1837 до 1901 година А след гибелта на краля на Тайланд Бумибол Адулядедж на 13 октомври 2016 година, Елизабет II стана най-дълго ръководещият монарх. На 21 април тя ще отпразнува 95-ия си рожден ден.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР