Британската агенция за футболна статистика InStat публикува днес своите най-добри

...
Британската агенция за футболна статистика InStat публикува днес своите най-добри
Коментари Харесай

InStat нареди 8 играчи на Лудогорец сред най-добрите 11 за сезона

Британската организация за футболна статистика InStat разгласява през днешния ден своите най-хубави 11 за 32 шампионати из Европа. Сред тях попада и родната Първа Лига, където Лудогорец господства освен в таблицата, само че и в статистиката.

Цели 8 от 11-те най-хубави футболисти у нас са част от състава на първенците. Това са Сисиньо, Оливие Вердон, Игор Пластун, Каули Гонсалвеш, Шоу Кафумана, Бърнард Текпетей, Пиерос Ситириу и Спас Делев. Останалите трима играчи са Николай Михайлов от Левски, Брадли Мазику от ЦСКА и Реда Рабей от Ботев Пловдив.

Схемата, която е приложена за българското състезание, е 4-3-3, както и за болшинството останали шампионати из „ остарелия континент “.

Английската Висша лига също разумно е доминирана от играчи на Манчестър Сити и Ливърпул, въпреки „ мърсисайдци “ да са малко по-силно показани. Единственият непряк играч в състава е Хари Кейн от Тотнъм. Останалите футболисти са Едерсон, Жоао Кансело, Бернардо Силва и Кевин де Бройне от „ жителите “ и Трент Алекзандър-Арнолд, Жоел Матип, Върджил ван Дайк, Фабиньо, Мохамед Салах и Садио Мане от Ливърпул.

Френската Лига 1 е показана малко по-широко от всички участници в конкуренцията. Валтер Бенитез от Ница е вратар, в отбрана има трима от ПСЖ - Ашраф Хакими, Маркиньос и Нуно Мендес, а четвъртият защитник е Уилям Салиба от Марсилия. Напред са Орелиен Чуамени от Монако, Бенджамин Бюргю от Реймс, Марко Верати и Килиан Мбапе от ПСЖ, Дмитри Пайе от Марсилия и Людовик Айорки от Страсбург.

В Бундеслигата имаме съвсем тотална доминация на Байерн Мюнхен. В идеалния състав на статистиката са Бенжамен Павар, Дайот Упамекано, Люка Ернандез, Алфонсо Дейвис, Джошуа Кимих, Томас Мюлер, Серж Гнабри, Лирой Сане и Роберт Левандовски. Джуд Белингам от Борусия Дортмунд и Мануле Риеман от Бохум са единствените представители на други отбори.

В италианската Серия А също е много по-интересно. Шампионите от Милан имат четирима представители - Майк Менян, Фикайо Томори, Тео Ернандез и Рафаел Леао. Вицешампионите от Интер са Марсело Брозович, Иван Перишич и Николо Барела. Ювентус пък е показан от Хуан Куадрадо и Душан Влахович. Амир Рахмани от Наполи и Николас Гонзалез от Фиорентина са останалите двама, попълващи групата.

Данните за испанската Примера Дивизион към момента не са излезли, тъй че не можем да ви ги представим преди да ги получим от InStat.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР