Британска пивоварна създаде първата бира, в която е вложен разтопен

...
Британска пивоварна създаде първата бира, в която е вложен разтопен
Коментари Харесай

На пазара е първата бира, съдържаща полярен лед

Британска пивоварна сътвори първата бира, в която е вложен разтопен полярен лед. Марката се споделя Направете Земята още веднъж велика и има за цел да насочи вниманието ни към климатичните промени.

Производителите са изпратили няколко бутилки от напитката в Белия дом, защото в няколко публични речи американският президент Доналд Тръмп отхвърли резултата на световното стопляне.

Компанията Брюдок споделя, че се е въодушевила за основаването на бирата, откакто Съединени американски щати се отдръпна от Парижкото съглашение.

То бе подписано през 2015 година и в него се включиха 200 страни. В съглашението са включени няколко взаимни практики, с които да се овладее резултатът на световното стопляне като понижаване на въглеродния диоксид и нездравословните излъчвания от изкопаемите горива.

 Бира с полярен лед Снимка: brewdog

Приходите от продажбата на бирата ще бъдат дарени на благотворителната организация 10:10, която поддържа планове в битката против климатичните промени.

Направете Земята още веднъж велика е реакция против намаления интерес на международните водачи към един от най-големите модерни проблеми, споделя Джеймс Уот от компанията.

Бирата е пусната на пазара от 1 ноември и с една глътка от нея може да опитате и част от полярния лед, който е на път да изчезне поради всеобщото размразяване на ледници към Гренландия.

Източник: gotvach.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР