Британец, признат за виновен в подготовка на терористични атаки в

...
Британец, признат за виновен в подготовка на терористични атаки в
Коментари Харесай

Британец получи доживотна присъда за подготовка на атентати

Британец, приет за отговорен в подготовка на терористични офанзиви в оживени туристически обекти в Лондон, в това число и на гей церемониал, беше наказан на пожизнен затвор и ще би трябвало да излежи най-малко 25 години, предадоха Ройтерс и ДПА.

29-годишният Мохуиссунат Чодхури, който е от Лутън, северно от Лондон, разкрил проектите си на мъже, които считал за свои другари, само че в действителност те били сътрудници под прикритие от звеното за битка с тероризма, заяви полицията. Чодхури споделил, че счита да нападна посещавани от туристи места и гей парада.Той възнамерявал да извърши нахлуване дружно с някогашен съкилийник против открит двуетажен рейс, заяви Новини.бг.

Чодхури бил следен в продължение шест месеца и половина. През 2017 година мъжът е бил арестуван, откакто размахвал меч пред Бъкингамския замък. През декември 2018 година той е бил оневинен по обвиняване в подготовка на терористичен акт. Веднага щом го освободили, Чодхури почнал да разгласява онлайн смущаващи известия ". Пред служителите на реда под прикритие той заявявал, че е надхитрил правосъдните заседатели.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР