Брентфорд поднесе една от най-големите изненади от началото на сезона,

...
Брентфорд поднесе една от най-големите изненади от началото на сезона,
Коментари Харесай

Брентфорд шокира Сити на Етихад и остави Арсенал на върха

Брентфорд сервира една от най-големите изненади от началото на сезона, откакто победи първенеца Манчестър Сити като посетител с 2:1 в дуел от 16-ия кръг на Висшата лига. Точен за „ жителите “ бе Фил Фодън, само че над-всички бе Айвън Тони, който вкара два гола единствено няколко дни, откакто не бе извикан в националния тим на Англия за Мондиала в Катар.

С това тъждество Ман Сити остава втори във краткотрайното класиране с 32 точки, до момента в който Брентфорд мече е 10-и с 19 точки в актива си.
 
Двубоят на „ Етихад “ стартира по-добре за хората на Томас Франк, като в 3-ата минута Франк Ониека пропусна от добра позиция, а 4 минути по-късно Айвън Тони засече центриране, само че Едерсон направи значимо избавяне.

В 16-ата минута обаче бразилският вратар на домакините нямаше какво да направи, откакто Бен Мий центрира прелестно от фланга, а в наказателното поле Тони се измъкна от отбраната на Ман Сити и с глава порази вратата.  

Десетина минути по-късно игра с ръка на футболист на гостите в наказателното поле не бе глобена с дузпа след преразглеждане с ВАР. Хората на Пеп Гуардиола имаха нови искания за дузпа в 39-ата минута, само че съдията Питър Банкс замълча.

Натискът на „ жителите “ даде резултат в добавеното време на първата част, когато Фил Фодън сподели брилянтна техника и откакто получи топката от Мануел Аканджи, си направи място за изстрел оттатък границата на наказателното поле, откъдето вкара за 1:1.

В 67-ата минута Едерсон направи ужасно избавяне, откакто отбраната пред него за следващ път не съумя да спре Тони да стреля към вратата на Ман Сити.

След това домакините бяха на ход, като Родри стреля мощно от границата на наказателното поле, само че Давид Рая избави.

В 77-ата минута Жоао Кансело получи остроумен пас и стреля от междинна отдалеченост, само че вратарят на Брентфорд направи нова основна интервенция.

Седем минути преди края на постоянното време Кевин де Бройне стреля рисково от границата на пеналта, само че испанският вратар на „ пчеличките “ още веднъж бе на висота. 

Мачът продължи да бъде доста атрактивен, като в 98-ата минута драмата стана цялостна. Тогава Джош Дасилва направи нещо сред изстрел и пас, като топката стигна тъкмо пред голлинията, където бе вездесъщият Айвън Тони, който просто довкара топката в мрежата и по този начин Брентфорд съсече Манчестър Сити като посетител.
Източник: novsport.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР