Бренда Фрухвиртова за кратко време се превърна в едно от

...
Бренда Фрухвиртова за кратко време се превърна в едно от
Коментари Харесай

14-годишната сензация Фрухвиртова вече с победа и на WTA ниво!

Бренда Фрухвиртова за малко време се трансформира в едно от най-нашумелите имена в дамския тенис. 14-годишното момиче впечатли тенис обществеността с изявите си още през предишния сезон, когато победи международната номер 54 Катерина Синякова в показателен дуел и незабавно получи покана от Патрик Муратоглу да се включи в неговата шоу конкуренция - Ultimate Tennis Showdown.

Чехкинята също така беше удостоена с " уайлд кард " за присъединяване на Ролан Гарос, където беше най-младата състезателка в схемата. Тийнейджърката не изчака доста преди да направи дебюта си при дамите, което се случи на шампионата в Сеул през 2021-а, като надарената състезателка даже записа победа и по този начин се снабди с първи точки за международната класация.

Истинският пробив за Фрухвиртова обаче пристигна в хода на последните две седмици, в които тя завоюва поредни трофеи в мексиканския град Канкун. Това убеди уредниците на WTA надпреварата в Гуадалахара да задържат Бренда за още малко на мексиканска земя, откакто ѝ дадоха късмет да се включи в пресявките за тяхното събитие.

Там тя не загуби никакво време в реализирането си на първа победа в WTA Тура и надви в три сета над ветеранката Сара Ерани, която е някогашна членка на топ 5 и може да се похвали с постигане до финала на Ролан Гарос. Сега за чехкинята следва съдбоносен дуел за влизане в същинския шампионат, а нейна съперничка ще бъде Леони Кунг от Швейцария.

14 year old Brenda Fruhvirtova defeats Sarra Errani ( WTA top 5 in past ) at WTA Guadalajara qualifier
Източник: tennis.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР