Бразилският президент Жаир Болсонару в телефонен разговор с руския лидер

...
Бразилският президент Жаир Болсонару в телефонен разговор с руския лидер
Коментари Харесай

Болсонару обсъжда с Путин купуването на Спутник V

Бразилският президент Жаир Болсонару в телефонен диалог с съветския водач Владимир Путин във вторник е разискал опциите за закупуване и произвеждане в страната на съветската ваксина против ковид " Спутник V ", военно-техническото съдействие и икономическите контакти. Това оповестява пресслужбата на бразилския президент, представена от ТАСС.

" Болсонару акцентира нуждата от увеличение на броя на бразилските предприятия, на които е позволено да изнасят месни артикули за Русия ", се споделя в изказването.

Според пресслужбата от бразилска страна, с изключение на Болсонару, са взели присъединяване в диалога министрите на външните работи и опазването на здравето, ръководителите на президентската администрация и секретариата по стратегически въпроси, както и основният хигиеничен контрольор.
 Бразилия с обезверени ограничения за доставяне с ваксини против ковид
Бразилия с обезверени ограничения за доставяне с ваксини против ковид

Отново върхове по заболеваемост и смъртност

На 26 март бразилската фармацевтична компания Uniao Quimica, представляваща съветския фонд за директни вложения в Бразилия, изпрати ново искане до бразилския фармацевтичен регулатор за регистрация на съветската ваксина в Бразилия. Съгласно настоящото законодателство срокът за разглеждането му е седем дни, само че може да бъде повишен, в случай че се даде ненапълно досие за продукта. На 27 март регулаторът разгласи прекъсването за неустановен интервал от време за разглеждане на заявката, като се базира на неналичието на част от документите, нужни за това.

скептицизма му по отношение на ограниченията и имунизациите. Публично отхвърляше да носи маска, водеше и акция против китайската ваксина. Той бе заставен да промени политиката си, защото страната е на челно място по заболеваемост и смъртност. Страната смени и трима здравни министри от началото на пандемията.
 67 000 умряли от COVID-19 в Бразилия единствено през март, желаят импийчмънт на Болсонару
67 000 умряли от COVID-19 в Бразилия единствено през март, желаят импийчмънт на Болсонару

Това е двойно повече от 32 912 умряли през предишния юли

Общо умрелите в страната са над 333 000 души. Заразените са са 13 000 000.

Бразилският институт Fiocruz има партньорство с AstraZeneca за производството на ваксина, до момента в който институтът Butantan има сходно партньорство с китайския Sinovac Biotech за основаването на CoronaVac, а също по този начин е създал настрана лична ваксина, която минава през изследвания на ранен стадий.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР