Бразилски учени анализирали съществуващите към този момент изследвания на куркумина,

...
Бразилски учени анализирали съществуващите към този момент изследвания на куркумина,
Коментари Харесай

Популярна у нас подправка разбива коронавируса

Бразилски учени анализирали съществуващите към този миг проучвания на куркумина, който се съдържа в корените на куркумата и се продава в магазините като фалшификация. Те стигнали до извода, че куркуминът, с изключение на другите си потребни свойства, е кадърен да пребори ковид, написа zdrave.to.

Това вещество е необятно известно като антиоксидант, т.е., забавя процесите на стареене. Оказва и антивъзпалителен резултат, и смекчава нездравословното влияние на околната среда.

Според публикацията на бразилските учени, проучванията са извършени единствено ин витро, т.е., върху култури от кафези, а не върху живи организми. Оказало се, че в действителност куркуминът потиска ковид даже по-добре от хидроксихлорохина – препаратът, който беше употребен за терапия на ковид при започване на пандемията.

Специалистите акцентират, че всичко наподобява наред, единствено че... на доктрина. И да не се заблуждаваме, а да разберем, че потискането на вируса SARS-CoV-2 с куркумин се следи единствено в епруветка, а не вътре в живия организъм. И разясняват, че доста постоянно се случва някакви препарати да работят дейно в епруветка, само че да са неефективни при живите организми и безполезни за лекуване на действително заболели хора.

Изключително перспективно постижение, само че към този момент единствено добра доктрина, защото няма клинични доказателства, че препарати с куркумин влияят точно по същия метод.

В умозаключение, като отговор на въпроса, експертите означават следното: елементарният куркумин, този в биодобавките, по никакъв метод няма да ви помогне при ковид даже и да изпивате по един литър от него. Той не може да стигне до задачата. Затова не се хвърляйте на всички артикули, съдържащи куркумин, за да се преборите с този подъл вирус, който към този момент повече от година тормози човечеството.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР