Бразилската прокуратура повдигна ново обвинение на бившия президент на страната

...
Бразилската прокуратура повдигна ново обвинение на бившия президент на страната
Коментари Харесай

Ново обвинение към Дилма Русеф

Бразилската прокуратура повдигна ново обвиняване на някогашния президент на страната Дилма Русеф, която е направила опит да попречва правораздаването, заяви телевизионният канал „ Глобо “.

Бившият държавен глава Инасио Лула да Силва също попада под ударите на закона. През 2008 година Дилма Русеф назначи своя предходник за началник на гражданската канцелария на президента.

Според нейните съперници същинската цел на връщането на някогашния президент във властта е била да се избегне провеждащото против него антикорупционно следствие.

Според основния прокурор в интервала 2002 - 2016 година някогашните президенти, дружно с още шестима души, са основали незаконна организация, която е работила по време на президентските им мандати. Лула да Силва е бил отпред на структурата. Тя е направила серия от закононарушения. Сред закононарушенията са съставяне на картели, корупция и пране на пари, написа „ Ройтерс “.

Това е първи случай, в който на Русеф може да бъде повдигнато обвиняване за углавно закононарушение. През август предходната година тя беше отстранена от поста поради укриване на бюджетния недостиг на страната и преразпределяне на средства без консултация с Народното събрание.

Лула да Силва е упрекнат по шест каузи. Той бе приет за отговорен за корупция и пране на пари. Въпреки корупционните кавги Лула да Силва се употребява с огромна известност в южноамериканската страна.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР