Бразилската футболна легенда Пеле беше изписан след едномесечен болничен престой.

...
Бразилската футболна легенда Пеле беше изписан след едномесечен болничен престой.
Коментари Харесай

Пеле започва химиотерапия

Бразилската футболна легенда Пеле беше изписан след едномесечен болничен престой. Той претърпя интервенция за отстранявате израстък на дебелото черво, само че ще продължи да се подлага на химиотерапия, заяви медицинският му екип.

80 -годишният Пеле е бил на лекуване в болница „ Алберт Айнщайн “ в Сао Паоло от 31 август, откакто по време на рутинни проби му откриха подозрително туморно образувание.

Пеле, който претърпя интервенция на 4 септември, е в " устойчиво " положение, споделиха лекарите.

Болницата не даде повече детайлности за химиотерапията на Пеле, която нормално се употребява при лекуване на пациенти диагностицирани с рак.

„ Толкова съм благополучен да се върна вкъщи “, сподели Пеле в изказване във Фейсбук.

„ Искам да благодаря на целия екип на болница „ Алберт Айнщайн”, който направи престоя ми прелестен с хуманното си доста общително отношение. Благодаря и на всички вас, които от надалеч вършиме живота ми изпълнен с толкоз доста обич “, написа още Пеле.

Смятан от мнозина за един от най -великите футболисти на всички времена, Едсън Арантес до Насименто - същинското име на Пеле - е с влошено здраве през последните години.

Единственият състезател в историята, спечелил три международни шампионати (1958, 1962 и 1970 г.), той дебютира на международната футболна сцена едвам на 17 години.

„ O Rei “ (Кралят) има една от най-известните кариери в спорта, вкарвайки повече от 1000 гола, преди да се пенсионира през 1977 година
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР