Брашното е един от основополагащите елементи, върху които се основават

...
Брашното е един от основополагащите елементи, върху които се основават
Коментари Харесай

Самонабухващо брашно - как се прави и използва

Брашното е един от основополагащите детайли, върху които се основават най-известните и необятно известни предписания в света, Основната роля на брашното е да придава текстура, компактност и размер на ястията.

Самонабухващото брашно е специфичен тип брашно, което включва прибавен кисел сътрудник като да вземем за пример бакпулвер или бикарбонат на натрий. Този тип брашно се употребява постоянно в кулинарията, поради своите богати вкусови и хранителни качества.

Самонабухващото брашно постоянно се ползва в предписания, където времето е лимитирано и не се желае да се изчаква на втасване на тестото или на дълго изпичане. То съставлява комфортен и удобен артикул с универсално и елементарно приложение.

Как се прави самонабухващото брашно?

 Самонабухващо брашно самун Снимка: Евтини Рецепти

Процесът на правене на самонабухващо брашно е относително елементарен и изисква единствено два съществени съставки: брашно и киселинен сътрудник като бакпулвер или бикарбонат на натрий.

Обикновено се употребява нормално бяло брашно, само че може да се употребява и целулозно, пшенично, или друго характерно тип брашно съгласно желанията.

За киселинен сътрудник в приготвянето има разнообразни опция като да вземем за пример бакпулвер (смес от киселина и основа) или бикарбонат на натрий, който реагира с киселината и създава въглероден диоксид за набухване на тестото.

Процесът за подготвяне на самонабухващото брашно стартира с измерването на съставките и спазването на съответствие сред тях. За всяка чаша брашно (около 120 грама) се прибавя 1 ½ чаши бакпулвер или бикарбонат на натрий (около 4 грама).

Следващата стъпка е в огромна купа да се смеси брашното с киселинния сътрудник (бакпулвер или бикарбонат на натрий) добре, с цел да се обезпечи отмерено систематизиране на съставките.

След като сместа е добре смесена, може да се съхранява във въздушно-плътни контейнери или затворени торбички за предпазване.

Самонабухващото брашно е извънредно универсално и потребно в кулинарията, защото може да усъвършенства текстурата и усета на доста типове храни. Ето някои от най-честите използва на самонабухващото брашно:

За какво се употребява самонабухващото брашно

 Самонабухващо брашно

Хляб и тестени произведения

Самонабухващото брашно се употребява в предписания за самун и питки, като улеснява процеса на подготвяне, както и служи за понижаване времето за втасване на тестото и времето за печене.

Сладкиши и кексове

В рецептите за мъфини, кексове, бисквити и други сладкиши, самонабухващото брашно основава по-въздушна текстура и пухкавост, което прави сладкишите по-меки и апетитни.

Палачинки и вафли

Самонабухващото брашно е идеална съставна част към предписания за подготвяне на по-въздушни и по-леки палачинки или вафли, които са по-пухкави.

Питки

За бързи типове питки самонабухващото брашно е отличен избор, защото ги прави по-леки и по-бързо подготвени за консумация.

Печива и рула

За печива и рула, които не изискват дълго втасване и печене, самонабухващото брашно може да бъде отличен избор за реализиране на мечтаната текстура и усет.

Бързи предписания със самонабухващо брашно

Самонабухващото брашно се избира в бързите и елементарни предписания, където се изисква по-кратко време за подготвяне и печене на храната. То може да послужи за подготвяне на бързи мекици или пък за подготвяне на лесни пици за скоростно изпичане.

Източник: gotvach.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР