Бойко Борисов в сравнение с другите политически играчи, които има

...
Бойко Борисов в сравнение с другите политически играчи, които има
Коментари Харесай

Огнян Минчев: Бойко Борисов е най-талантлив, има усет! Пеевски играе ролята на разярения бик

Бойко Борисов спрямо другите политически играчи, които има на терена сега, е най-талантливото политическо животно, по Аристотел. Човек с политическо възприятие и нюх. Той доста схваща, че това е вакантната роля и печелившата роля сега, и не се колебае да я изиграе, тъй като Пеевски сега, и освен, играе ролята на разярения бик, който в последна сметка с всички старания, с всички вероятни средства ще реализира това, което желае, а точно да заеме позицията в личната си партия, да стигне до оптималната позиция в страната и т. н. Пеевски от тази позиция не може да сервира изненади, нито като разсъдък, нито като образование, нито като позиция. Това, което споделям, не значи, че го недооценявам като политически благоприятни условия, само че той е елементарно разбираем, елементарно предвидим.
Румен Радев също е извънредно елементарно предвидим. На него си му проличава напълно транспарантно, че желае цялата власт, доста се сърди на всеки, който препречва пътя му към цялата власт. Това са семпли прояви на политическо предпочитание, на предпочитание за власт, доста елементарно да бъдат разчетени.
Бойко Борисов е човек, който може да изиграе всяка една политическа роля и да влезе във всяка, която му е преференциална. Той схваща, че Радев е в уязвима позиция, схваща, че Пеевски е излязъл в офанзива много жестоко и много безразсъдно, тъй като няма да реализира това, което си мисли, че ще реализира с сходно държание.
И Борисов обира политическия вакуум, който е много необятен в актуалното политическо пространство, където партиите от сглобката носят следствията, негативите от нейното битие, а Радев също носи негативите от своите много първоначални реакции в общественото пространство.
Бойко Борисов схваща, че в тази обстановка е съвсем единственият, който може да осъществя избрани бонуси за личното си политическо оцеляване и завръщане.
От психическа позиция това е успокояване, изпращане на обръщение към жителите – аз съм индивидът, който е в положение да се разправи с всички тези дружно и поотделно, които са тесногръди. Аз съм този, който може да ги сдобри в интерес на всички. Това е посланието.
Той печели доста съществено от своето държание в сходни обстановки, защото постоянно се пласира в ниша, която е непринудено незаета от всички останали.
Общо взето това е поръчката, че ГЕРБ се връща във властта, след ротацията.
Когато някой, изключително Бойко Борисов, стартира да приказва за успокояване, помиряване, за ползите на всички ни и т. н., готви се за власт и за нищо друго.
Проф. Огнян Минчев, коментар за “Труд news ”

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР