Бойко Борисов пристигна късно снощи в Швейцария, където от днес

...
Бойко Борисов пристигна късно снощи в Швейцария, където от днес
Коментари Харесай

Премиерът участва в Икономическия форум в Давос

Бойко Борисов дойде късно нощес в Швейцария, където от през днешния ден ще взе участие в Годишната среща на Световния стопански конгрес в град Давос. Това е 50-а годишна среща на Форума, който с времето се е трансформирал в ефикасен и авторитетен инструмент на международната стопанска система и политика, в място за договаряния и срещи и реализиране на разнообразни договорености.

Темата на тазгодишната среща в Давос е „ Заинтересовани страни за един кохерентен и резистентен свят “, като полемиките са фокусирани върху седем съществени акцента: „ Как да спасим планетата “, „ Технологии за положително “, „ Един здрав свят “, „ Прозрачен бизнес “, „ Обществото и бъдещето на труда “, „ По-добрия бизнес “ и „ Отвъд геополитиката “.

Участието на министър-председателя Бойко Борисов във форума в Давос е мотив министър председателят да удостовери позицията си по отношение на смисъла на разговора и полагането на общи старания за превъзмогването на растящите световни провокации. В подтекста на полемиката за икономическото развиване на Централна и Източна Европа, министър председателят ще засегне тематиката за оферти от Европейската комисия Европейски зелен пакт и битката против климатичните промени, оповестяват от държавната осведомителна работа.

На вниманието на премиера Бойко Борисов ще бъде и европейската вероятност на Западните Балкани и развиването на този стратегически значим за Европейски Съюз район. В качеството си на съпредседател на Берлинския развой, през актуалната година България ще продължи да се застъпва за интеграционния развой в Европейски Съюз на Западните Балкани, защото това е инструмент за реализиране на непоклатимост, мир и разцвет в района.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР