Бойко Борисов има старо увлечение към разговорите за дупките по

...
Бойко Борисов има старо увлечение към разговорите за дупките по
Коментари Харесай

Думата на Борисов дупка не прави


Бойко Борисов има остаряло въодушевление към диалозите за дупките по пътищата. Той начена тематиката още като основен секретар на Министерство на вътрешните работи, след това направи цяла кандидат-кметска акция с дупките и към момента не стопира да приказва за тях, макар че е трети мандат министър председател.

Интересното е, че Борисов постоянно обвързва дупките с пътните служители на реда, които може да имат всевъзможни други провинения, само че най-малко за дупките нямат никаква виновност. Премиерът обича да принизява смисъла от този жанр чиновници на Министерство на вътрешните работи до този на пътните знаци.

Още при първото си постъпване на държавна работа през 2001 година - като основен секретар на Министерство на вътрешните работи, Борисов стартира концепцията до всяка дупка по пътищата да стои катаджия, който да алармира на водачите да не си трошат колите. Три години по-късно Борисов се поправи и сподели, че не може да се държи катаджия до всяка дупка.

" Не можем да държим катаджия на пост до всяка огромна дупка. Министерството на районното развиване и благоустройството да се ангажира със период, в който да запълва най-опасните дупки по пътищата ", сподели Борисов по време на национална конференция по сигурност на придвижването през април 2004 година.

Година по-късно той се кандидатира за кмет и отново дупките му бяха в устата. На негово име даже беше кръстена дупка – грандиозна яма на бул. " България " при НДК. По време на предизборната си акция той бе заречен на таксиметровите водачи безусловно да запълни тъкмо тази дупка.

Тя бе запълнена още преди Борисов да е встъпил в служба, откакто той заплаши администрацията с уволнения, в случай че това не се случи. Според описа на Цветан Цветанов Борисов споделил, че " в случай че в понеделник, откакто бъде определен за кмет, дупката не е запълнена, ще има съществени наказания за виновните общински чиновници ". Дупката бе запълнена през нощта преди Борисов да влезе в кметството. Не стана ясно кой я е запълнил.

" Явно посланието му е било доловено от тези, които би трябвало да си свършат работата ", сподели Цветанов през ноември 2005 година Интересното е, че 13 години по-късно Столичната община продължава да харчи над 30 милиона лв. годишно за пълнене на дупки, а не за нови пътища. Явно посланието на Борисов още не е " доловено " в кметството.

През март 2006 година Борисов нападна общинското сдружение “Пътища и съоръжения”, с цел да смени началника му Пламен Владимиров. Повод бе открит в дупките по бул. " Брюксел " към летището.

“Ето какъв брой е работил някогашният началник на “Пътища и съоръжения” Пламен Владимиров, работата му е видна по дупките”, сподели Борисов тогава. Любопитно е дали след три години и половина в кметството и близо 7 години като министър председател Борисов ползва същия този стандарт към себе си.

На 4 септември 2017 година в Червен бряг той за малко спря да се занимава с дупките, само че отново отвори тематиката с пътните служители на реда поради жертвите при произшествия.

" Закони доста имаме, просто би трябвало да се извършват и всеки да работи с душа. Ето в този момент от София дотук на всеки 100 метра са помлени мантинелите. Какво ли не се изговори, какво ли не се направи? Кара се безобразно. И наказания, и коли изкарахме, фотоси има, постановат се санкции, смъкват се номера. Това, в случай че не го осъзнаем ние… Знаете ли какъв брой монументи има по пътищата? Може всеки да не се прибере. Не можем да сложим на всяка пресечка служител на реда. Не може във всяко нещо да сложиш служител на реда. Нали всички ние от джоба си плащаме за това като данъкоплатци. Просто дисциплинираност би трябвало “, сподели Борисов.

А в този момент се закани да изкара 200 000 души администрация (включително кметове, катаджии и всевъзможни други) да запълват дупките по пътищата при нужда.

" Убеден съм, че имаме и сили, и мощности, стига да има воля и предпочитание. Не единствено да записваме хорското злощастие. Защото, като си счупиш джантата и пукнеш гумата – да приказваме за европейска интеграция, Европейски съюз, европейско председателство... Последното, което минава на хората през мозъка, е това. Двеста хиляди души администрация имаме! Ако би трябвало – всички ги изкарвате на открито и до момента в който не се поправи – стоят, сигнализират. И тогава ще видите по какъв начин доста по-бързо ще стане ремонтът ", сподели министър председателят.

Всичко това, естествено, няма да се случи. Думата на Борисов дупка не прави.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР