Бойко Борисов и неговото правителство превръщат България в турска провинция.

...
Бойко Борисов и неговото правителство превръщат България в турска провинция.
Коментари Харесай

Елена Йончева: Борисов превръща България в турска провинция

„ Бойко Борисов и неговото държавно управление трансформират България в турска провинция. Имаме интервенция на турската страна в законодателството на България при правенето на измененията в Закона за вероизповеданията “, съобщи говорителката на ПГ на " Българска социалистическа партия за България " и лидер на листата на левицата за евроизборите Елена Йончева пред бТВ.
 Борисов изиска Турция да ни се извини за изявлението на Чавушоглу  Външно привика турския дипломат поради абсурда с Чавушоглу  Нинова: Главният прокурор да проверява интервенция на Турция във вътрешните ни работи
Тя напомни, че на последното съвещание на Консултативния съвет за национална сигурност се е стигнало до общо решение да се спре външното финансиране на българските вероизповедания, само че това не се е случило. Тя напомни думите на турския външен министър, че турската страна се е намесила в нашето законодателство. В едно от последните си изявления той споделил: „ Благодаря на всички взаимни старания на двете ведомства “, като имал поради българското външно министерство и турския Диянет /дирекцията за религиозните въпроси в Турция/, твърди Йончева.

„ Искаме държавното управление и господин Бойко Борисов да кажат - кой и по какви канали, по какъв начин е въздействал на българските управляващи, с цел да бъдат изменени нашите закони и Закона за вероизповеданията. Искаме основният прокурор да направи инспекция и президентът да наложи несъгласие на този закон “, настоя още тя.

Елена Йончева сподели нотариалните актове на всички свои парцели, които са компенсации за земя, закупена от нейния дядо още преди 1940 година “ „ Обезщетението за земя, на която е издигната кооперация, не е единствено за мен, а е за всички членове на моето семейство “, посочи тя. „ Само една къща съм купувала с 300 квадратни метра земя, която променихме от вътрешната страна с моя другар, който е проектант. След това я продадохме и закупихме земя от частни притежатели на пазарна цена “, разкри детайлности Йончева.

Тя акцентира, че в никакъв случай не е имала проблем с депутатския си имунитет, тъй като нямало от какво да се тормози. „ В момента, в който започнахме да демонстрираме далаверите и грабежите на това държавно управление, те вадят бухалки “, сподели Йончева в коментар на декларация на ГЕРБ, в която е маркирано, че тя ще бъде първият евродепутат със свален имунитет. Тя напомни, че преди 2 години е посочила с какви корупционни покупко-продажби държавното управление санира здания в страната, а по-късно министър председателят Бойко Борисов е популяризирал чудовищни неистини по неин адрес. „ Знаете, че осъдих Борисов и партия ГЕРБ за тези неистини “, сподели Йончева.

Тя напомни, че по-късно е разкрила казуса с оградата с Турция, поради което Валери Симеонов я е дал на прокуратурата. „ После показахме „ Кумгейт “, по какъв начин един регионален ръководител на ГЕРБ е основал феодална конструкция в община Хасково. Той заведе дело против мен поради изнесената корупционна договорка. След това започнахме развой на изсветляване - какво се случва с българските пътища. Пет компании, които са постоянните печеливши на публичните поръчки, извадиха 1 000 строителни машини на Цариградско шосе и ми желаеха оставката от Народното събрание “, напомни Йончева.

Според нея казусът с Цветан Цветанов и „ Имотгейт “ е проблем и на всяка община в страната, тъй като има основани кланови структури на ГЕРБ.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР