Бойко Борисов фактически обяви край на преговорите за коалиция с

...
Бойко Борисов фактически обяви край на преговорите за коалиция с
Коментари Харесай

Борисов обяви край на преговорите за правителство с ПП-ДБ, готов е на коалиция с другите

Бойко Борисов в действителност разгласи завършек на договарянията за коалиция с ПП-ДБ. Лидерът на ГЕРБ приказва пред репортерите в Народното събрание. Според него е изключено да се направи коалиция с „ Продължаваме промяната – Демократична България “ след последните изказвания от тяхна страна. Изненадващо, Борисов разгласи, че е подготвен да договаря с всички останали партии, в това число с оферти от тяхна страна за министри. Той даже шеговито заприказва за „ хартиена коалиция “ и „ коалиция Магнитски “, която е настройка сред ГЕРБ, Движение за права и свободи и Българска социалистическа партия.

" Ние проявихме отговорност. С 69 депутати да правиш държавно управление самичък, е нещо нечувано. Още по-нечувано е с 64 да правиш държавно управление ", изясни Бойко Борисов.

" От през днешния ден започваме договаряния с другите партии ", сподели Бойко Борисов, като в началото изясни, че няма да вършат коалиция. " Ще използван същата тяхна подла хватка ", разгласи водачът на ГЕРБ във връзка с ПП-ДБ.

Той упрекна ПП-ДБ, че взривяват единствената добра за страната обстановка за отиване на локални избори. 

На въпрос на " Флагман " по какъв начин ще стане, в случай че не създадат коалиция, Борисов отговори: " Така, както те оферират държавно управление на малцинство - единствено (че) от ГЕРБ и Съюз на демократичните сили. "

" Дневният ред е още през днешния ден сътрудниците, Десислава Атанасова, която е най-подготвена в това отношение, ще беседва с всички останали сътрудници. Ще се търси болшинство. Всички обявиха, чух и господин Карадайъ, че няма проблем да приказва с ПП-тата; тоест " хартиената коалиция " и " обединението Магнитски ", ние също не сме спрели да приказваме с тях, умерено би се приело от партията на смяната и " ДА България " - това разбрах, изрично го разбрах, нали така ", подсмихна се водачът на ГЕРБ. 

Той заплаши, че в случай че се заинатят другите обединения, " ще отидем на избори без бюджет ". 

Борисов по-скоро говореше за отговорност, която да се поеме от всички партии, в това число " Възраждане ". Това значи всички да са на власт и да няма съпротива, което би било много странна формула. 

Според Борисов държавното управление следва да работи в границите на шест месеца. 

Той разкритикува концепциите на ПП-ДБ за бюджета. След въпрос на кореспондент на " Флагман " - какво оферират ГЕРБ за бюджета, кое да се редуцира и така нататък, Борисов се засмя: " Хехехе, хитърчо, доста си остроумен, доста си остроумен! "

След коментар, че ГЕРБ е водеща партия и би трябвало да поемат отговорност, водачът на партията съобщи: " Водещи сме и съм го правил три мандата, три мандата цели! Когато другите създадат по три мандата, тогава... "

На коментар, че бяга от отговорност, той отговори: " Така ли? Така ли? 12 бюджета съм правил в живота си. И като кмет - още пет! На София!... И отново ще направя! Затова желая с положително, с самообладание да накарам и сътрудниците от Политическа партия, да накараме и другите да поемем дружно отговорност. Не е почтено аз да поема самичък и след това всичките да ми се хвърлите от горната страна отново. "

След коментар на " Флагман ", че би трябвало да направи жертва за коалиция и че с Политическа партия явно няма да стане, Борисов съобщи: " Еми в края на краищата в случай че всички сме склонни да създадем жертва, ще направя и аз. "

Гледайте тук:



Очаквайте подробности
Източник: flagman.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР