Босилекът е подправка, която има фантастично въздействие върху здравето и

...
Босилекът е подправка, която има фантастично въздействие върху здравето и
Коментари Харесай

Босилек: Невероятен лек за много здравословни проблеми

Босилекът е фалшификация, която има фантастично влияние върху здравето и организма. Той облекчава простуда, способства за здравето на сърцето, бъбреците, очите и зъбите и оказва помощ при лекуване на разнообразни типове рак.
В продължение, вижте няколко от здравните изгоди от това мощно растение.
Понижава температурата и облекчава признаците на простуда - босилекът има мощни антибактериални свойства, а чаят от босилек оказва помощ за облекчение на болки в гърлото и понижава кашлицата.

ЧЕТЕТЕ ОЩЕ ВАЖНИ И ЦЕННИ СЪВЕТИ И НОВИНИ САМО В НАЙ-ПОЛЕЗНИЯ ЗДРАВЕН САЙТ ZDRAVE.TO

Допринася за здравето на сърцето - потреблението на босилек понижава равнището на холестерол в кръвта и се счита за един от най-хубавите подправки за сърцето.
Босилек понижава риска от инфаркт и други сърдечно-съдови проблеми.
Действа против напрежението - босилекът е добът за здравето, а диетолозите предлагат да се дъвчат най-малко 12 листа босилек на ден. Той има директно въздействие и върху напрежението, поради огромното количество витамини и антиоксиданти, които работят удобно върху понижаване на това положение.

Подобрява работата на бъбреците - босилек укрепва бъбреците и е отличен в битката против бъбречните камъни.

Пази здравето на зъбите - за тези, които страдат от проблеми с венците, неприятен мирис и бързо развалящи се зъби, босилекът е отличен съдружник в поддържането на оралното здраве. Антибактериалните и антибиотични свойства на босилека оказват помощ за попречване на разнообразни орални болести.

Намалява склонността към повръщане - в случай че сте заболели и постоянно Ви се гади, консумирайте сок от босилек, разбъркан с една чаена лъжичка мед и сок от джинджифил.

Помага при лекуване на рак - босилекът свива кръвоносните съдове, които хранят клетките на туморите, които предизвикват рак, а самичък по себе си той оказва помощ и при лекуването на доста типове рак, в това число рак на гърдата. Също по този начин, свойствата на това растение, предотвратяват растежа на оралния карцином.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР