Цените на апартаментите в Румъния достигнаха исторически връх, предава Диджи24.

...
Цените на апартаментите в Румъния достигнаха исторически връх, предава Диджи24.
Коментари Харесай

Цените на апартаментите в Румъния достигнаха исторически връх

Цените на жилищата в Румъния доближиха исторически връх, предава Диджи24. Нивото е с над 11 % по-високо от същия интервал на предходната година, демонстрират данните на първия и максимален уебсайт с разгласи за недвижими парцели в страната. Развитието идва на фона на резистентен растеж на цените на новите жилища в огромните градове. Единственото изключение е Яш, където наклонността е противоположната. 

Клуж-Напока  остава най-скъпият град в Румъния. Средната цена там доближи 2753 евро на квадратен метър след 10-процентен напредък през последната година. 

Брашов  затвърждава позицията си на втория най-скъп град в страната на жилищния пазар, откакто записва най-голям ритъм на напредък. Там цените на жилищата са се повишили с съвсем 19 %, до 1907 евро за квадратен метър. При новите жилища междинната цена доближава 2224 евро на квадратен метър. 

В  Букурещ  средната цена на квадратен метър доближава 1723 евро, което е с над 11 на 100 над равнището отпреди година. Ново оптимално равнище бе достигнато и в сегмента на старите жилища от 1705 евро за кв.м. Подобна е наклонността и на пазара на недвижими парцели в Констанца. Там междинната цена се е покачила до 1656 евро за квадратен метър. 

Тимишоара  е градът, в който са поскъпнали новите жилища. След растеж от близо 22 % през последните 12 месеца и 4 на 100 през последните 30 дни, междинната цена в този сегмент доближи 1960 евро на квадратен метър. Тимишоара обаче има най-достъпните остарели жилища измежду огромните градове, макар че те са поскъпнали със седем % през последната година. Те костват приблизително 1568 евро на квадратен метър.

Окръжният център с най-евтини жилища остава  Яш . Средната цена на жилищата там е 1590 евро на квадратен метър. Изненадващо дребна е разликата сред цената на новите и старите жилища - единствено 13 евро на квадратен метър, отбелязва малкия екран, съобщи Българска телеграфна агенция.

Цитираните данни демонстрират още, че цените на жилищата са се нараснали и в приблизително огромните градове на Румъния. Най-голямо покачване има в  Орадя , където междинните цени са се повишили с над 17 % през последните 12 месеца до 1602 евро на квадратен метър. Значителни нараствания са регистрирани и в  Сибиу Крайова  и  Плоещ .

Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР