Бос на италианската мафия, бягащ в продължение на 20 години,

...
Бос на италианската мафия, бягащ в продължение на 20 години,
Коментари Харесай

Италиански мафиот арестуван, благодарение на Google Street View

Бос на италианската мафия, бягащ в продължение на 20 години, беше хванат в испански град, откакто бил видян в Гугъл Street View. Джоакино Гамино, наказан палач, един от най-издирваните гангстери в Италия, бе задържан в Галапагар, град покрай Мадрид. Оказало се, че през години той се е оженил там, трансформирал е името си на Мануел, работи като готвач и има магазин за плодове и зеленчуци.

Сицилианската полиция е провела няколко следствия по издирването на 61-годишния в този момент Гамино. Всички те обаче остават несполучливи до този миг. Ситуацията се е трансформирала откакто инструментът за навигация, наличен посредством Гугъл Maps, снимал изображение на двама мъже, обсъждащи пред магазин за плодове и зеленчуци.

Полицаи, инцидентно разглеждащи местността, са разпознали Гамино. Самоличността му обаче е доказана чак откакто на място управляващите се натъкват на публикация за близкия ресторант във Фейсбук. Там проверяващите са разкрили даже фотография на мафиота. Разпознали са го по белега от лявата страна на брадичката му. Арестът е бил осъществен на 17 декември, а полицията в този момент разкрива пред италианския La Repubblica всички детайлности, в това число потреблението на Гугъл Maps и Фейсбук в следствието.

Запознати напомнят, че това не е първият случай на дезертьор, заловен благодарение на мрежата. През март предходната година Марк Ферен Клод Биарт е  бил хванат на Карибите, откакто се появил във видеоклипове за готвене в YouTube. Престъпникът, който е в неопределеност от 2014 година, когато италианската прокуратура разпоредила ареста му за трафик на кокаин в Холандия от името на клана Качола на мафиотската организация „ Ндрангета “.

До ареста си Биарт водел спокоен живот измежду италианската емигрантска общественост в Бока Чика в Доминиканската република. Въпреки че видеоклиповете в YouTube, на които той парадира с готварските си умения, в никакъв случай не посочили лицето му, полицията споделя, че това което го издало били отличителните татуировки по тялото му.

А тук ще намерите още!
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР