Борусия Мьонхенгладбах победи с 4:2 Борусия Дортмунд в шеметно дерби

...
Борусия Мьонхенгладбах победи с 4:2 Борусия Дортмунд в шеметно дерби
Коментари Харесай

Борусия Дортмунд регистрира поредна издънка в Бундеслигата

Борусия Мьонхенгладбах победи с 4:2 Борусия Дортмунд в шеметно дерби от 18-ия кръг в Бундеслигата. Успехът, реализиран със жанр и класа, постави завършек на серията от 11 следващи победи на " жълто-черните " в срещите сред двата тима. С успеха " жребците " изместиха Дортмунд от 4-ото място в класирането и към този момент имат задатък от две точки.

Само преди няколко дни дортмундци изгубиха и от Байер Леверкузен с 1:2, а преди този момент сътвориха 1:1 с Майнц 05 вкъщи.

За Гладбах се разписаха Нико Елведи (11, 32), Рами Бенсебайни (49) и Маркус Тюрам (78). Ерлинг Халанд (22, 28) вкара два гола за гостите.

Двубоят стартира вихрено - още не бе изтекла първата минута, когато топката се озова във вратата на гостите от Дортмунд. След разглеждане на обстановката с ВАР голът на Нойхаус бе анулиран поради нарушаване в офанзива на Хофман и двете нули още веднъж светнаха на таблото.

Домакините продължиха да нападат и в 7-ата минута Хофман от дъгата пред наказателното поле опита да изненада Бюрки, само че вратарят се разтегна и мазета в корнер.

Гладбах въпреки всичко поведе в резултата в 11-ата минута, въпреки че още веднъж попадението бе сложено под подозрение - този път поради засада. След близо две минути съвещания голът на Нико Елведи беше зачетен - 1:0. Защитникът засече центриране с глава центриране от фаул и не остави никакви шансове на Бюрки.

Постепенно гостите придвижиха играта в половината на противника и разумно стигнаха до равнене. В 22-ата минута " жребците " сбъркаха при изнасянето на топката и бяха осъдени. Джейдън Санчо изведе по великолепен метод Ерлинг Халанд самичък против Зомер и норвежецът елегантно копна топката и прати топката в далечния ъгъл за 1:1.

Шест минути по-късно цялостният поврат бе факт. " Жълто-черните " проведоха офанзива като за учебник, в която си размениха повече от 7 подавания. Асистенцията още веднъж бе на Санчо, който пусна великолепен пас към Халанд и той не сгреши - 1:2.

Радостта на Дортмунд бе къса - в 33-ата минута още веднъж Нико Елведи бе в прегръдките на съотборниците си. Той се възползва от неприятно изтребване на вратаря Бюрки след удар от фаул на Щиндл и довкара топката за 2:2.

Второто полувреме стартира по този начин, както и първото - с гол във вратата на Дортмунд. В 49-ата минута Рене Бенсебайни нахлу отляво, финтира бранител на гостите и със страховит удар прати топката за трети път в мрежата на Зомер.

Аласан Плеа пропусна да прати гостите в нокдаун в 54-ата минута, откакто получи страхотна топка от Хофман, само че шутът му по земя мина на см от левия дирек на вратата на Дортмунд.

След още няколко пропуща домакините въпреки всичко стигнаха до четвърти гол. Вкара го резервата Маркус Тюрам в 78-ата минута, когато надскочи отбраната на противника и с глава направи 4:2. Така синът на някогашния френски национал Лилиан Тюрам се завърна по превъзходен метод след повече от месец отвън игра поради контузия.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР