Боровете в лесопарк над Габрово бяха нападнати от вредител, опасен

...
Боровете в лесопарк над Габрово бяха нападнати от вредител, опасен
Коментари Харесай

Опасен вредител нападна боровете в парк в Габрово

Боровете в лесопарк над Габрово бяха нападнати от пакостник , рисков за дърветата и за здравето на хората и животните. Експертите предизвестяват посетителите на парк " Градище ", който е желано място за разходки и игра, да внимават като заобикалят контакт с гъсениците и техните гнезда.

Гората в парка " Градище " над Габрово е нападната от гъсеници на боровата процесионка, които обезлистват дърветата , осведоми.

Вредителят е изцяло нов за региона и се следи за първа година, като появяването му евентуално се дължи на климатичните промени и аномалии.  

След осъществена инспекция по сигнал експерти по лесозащита са предписали ограничения за съкращаване числеността на вредителите в горската територия на парка, който мнозина поданици на Габрово избират за разходки и игра.  

От Горското стопанство предизвестяват, че е належащо да се заобикаля до момента с гъсениците и техните гнезда, наподобяващи на бели къдели, които могат да причинят мъчително раздразнение на кожата, очите и гърлото при хората и животните, а в някои случаи и алергични реакции.  

За да бъдат защитени посетителите, се планува слагането на предупредителни табели .
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР