Борна Чорич сътвори една от най-големите сензации в спорта през

...
Борна Чорич сътвори една от най-големите сензации в спорта през
Коментари Харесай

Шаповалов надви с лекота уморения Чорич и ще си оспорва трофея във Виена с Медведев

Борна Чорич сътвори една от най-големите сензации в спорта през посследните години, откакто завоюва Мастърса в Синсинати, заемайки 152-рата позиция в света. Оттогава хърватинът не стопира да прогресира и наподобява изцяло преодолял контузията в региона на рамото, която го изкара за съвсем година отвън кортовете.

Настоящата седмица пък беше следващ образец за вездесъщия борбен дух на балканеца, който победи поредно Стефанос Циципас и Хуберт Хуркач на шампионата във Виена, като и двете срещи продължиха близо три часа и бяха извоювани от Чорич с тайбрек в решителния сет.

Днес обаче силите на 25-годишния тенисист очевидно бяха съществено изчерпани, което разреши на Денис Шаповалов да наложи цялостен надзор в полуфиналния дуел сред тях и в последна сметка канадецът се наложи със 7:6(4) 6:0, с цел да си обезпечи място във финала, където го чака борба с топ поставения Даниил Медведев.

Първата част протече под цялостното превъзходство на сервиращите, а Шаповалов загуби едвам една точка на първото си подаване. Неговият противник също се справяше чудесно от линията за начален удар и не видяхме нито една точка за пробив в първите 12 гейма. Въпросните условия доведоха до изиграването на тайбрек, в който международният номер 19 незабавно реализира мини брейк и го задържа до последно, вземайки задатък в обособените сетове.

Впоследствие мач на процедура нямаше, защото по-нискоранкираният състезател стана жертва на предходните си маратонски дуели и канадецът не отпусна повече нито гейм на първенеца от Синсинати, записвайки втори успех над него в хода на този месец.

Too Good!
Източник: tennis.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР